Recept: Zomers stamppotje van ijsbergsla, snijbonen en spekjes (Door Nicole van allyoucaneat_forkids) juli 16, 2020 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten – Tags: , , , , , , ,

Zomers stamppotje van ijsbergsla, snijbonen en spekjes (Door Nicole van allyoucaneat_forkids)

Ingrediënten
2 personen en 2 kinderen
Bereidingstijd is ongeveer 30 minuten

• 400 gr. aardappelen
• 0,5 krop ijsbergsla, heel fijn gesneden
• 400 gr. voorgesneden snijbonen
• 1 sjalot, fijngesneden
• 150 gr. spekreepjes
• 2,5 el. Turkse yoghurt
• 1,5 el. mosterd
• zout en peper

Bereiden
Schil de aardappelen en kook ze in een pan met een laagje water en wat zout in ongeveer 20 min. gaar. Ondertussen kook je de snijbonen in een laagje water met zout in 10 min. gaar. Bak in een kleine koekenpan de spekjes (géén boter of olie toevoegen) op hoog vuur. Je zult zien dat de spekjes genoeg vet bevatten om in te bakken. Roer af en toe, anders plakken ze vast aan de bodem. Draai dan het vuur laag en voeg de gesnipperde sjalot toe. Giet de aardappelen af, laat even uitdampen en stamp ze dan fijn. Meng de ijsbergsla en snijbonen door de aardappelen. Als de spekreepjes mooi krokant zijn voeg je ze samen met de sjalot bij de stampot. Het vet mag er ook bij. Heb je dit liever niet, dan laat je de spekreepjes en ui even uitlekken in een zeef. Breng de stamppot op smaak met de Turkse yoghurt, mosterd, zout en peper.

Eet smakelijk!

Tip: Nicole is ook te volgen via haar eigen Insta en FB account@allyoucaneat_forkids

« Recept: Kip-kerrie met paprika, doperwten en cashewnoten. (Door Nicole van allyoucaneat_forkids)
Recept: Visovenschotel met spinazie en tomaten (Door Nicole van allyoucaneat_forkids) »