KeukenMatch, de leukste keukenwinkel van Limburg!
9,9 / 10 ★★★★★ gebaseerd op 150+ reviews

Scandinavisch keukens, warm en gezellig...

Scandinavische keukens

Bij KeukenMatch kun je een Scandinamische keuken kopen! De kenmerken lees je hieronder…

Hoe ziet een Scandinavische keuken eruit

Een Scandinavische keuken heeft een aantal typische designkenmerken als smalle poten en dun plaatmateriaal. Een sobere, maar lichte stijl. Het heeft veel raakvlakken met een minimalistische woonstijl.

Welke kleuren worden gebruikt

Denk bij keukenkleuren vooral aan wit, gecombineerd met hout (spaanplaat). Je ziet tegenwoordig geregeld dat een Scandinavische keuken gecombineerd wordt met zachte pasteltinten, om zo het witte te doorbreken en er een eigen persoonlijke draai aan te geven. De achterwand van een keuken wordt veelal bekleed met witte tegeltjes.

Waar komt het design oorspronkelijk vandaan

Leuk om te weten is dat de Scandinavische keukenstijl omstreeks de jaren ’30 van de vorige eeuw zijn oorsprong kent. In de Scandinavische gebieden waar de zon snel onder gaat en er veel donkere periodes zijn, zien we in deze woonstijl hoofdzakelijk lichte kleuren. In tijden van oorlog moesten meubelontwerpers innovatief zijn, er was schaarste aan materiaal. Zo ontstond als vanzelf de minimalistische stijl. Werken met dunne poten en dun plaatmateriaal van natuurlijk materiaal was uit nood geboren, maar ontwikkelde zich tot een smaakvolle stijl.

Bij welk interieur pas een Scandinavische keuken

Doordat een Scandinavische keuken van zichzelf niet uitbundig is, past het in veel interieurstijlen. Je kunt het namelijk zelf makkelijk aankleden met diverse accessoires en er zo een persoonlijke ‘touch’ aangeven. Wel zien we dat deze interieurstijl vaak is doorgetrokken door de rest van het huis. Dus een licht interieur, witte wanden, natuurlijk materialen, maar in tegenstelling tot het echte minimalisme wat meer ‘huiselijkheid’.

Hoe zit het met de prijs en mogelijkheden

Zoals bij iedere keukenstijl geldt, is het antwoord op de vraag ‘wat kost een keuken’ lastig te beantwoorden. Het ligt geheel aan de opties die je kiest. Er is zo ontzettend veel mogelijk.

De prijs van een nieuwe keuken wordt opgebouwd uit verschillende kostenposten. Een keuken bestaat namelijk uit verschillende onderdelen: boven en onderkasten, keukendeurtjes en lades, handgrepen, aanrechtblad, spoelbak, (inbouw)apparatuur en kraan. Al deze onderdelen zijn te koop in verschillende materialen, afwerkingen, en van verschillende merken. Elk met hun eigen prijskaartje. Globaal gezien ziet de kostenopbouw van een keuken er zo uit: 40% keukenkasten, 40% apparatuur en 20% aanrechtblad.

Wij hebben keukens in allerlei prijscategorieën. De prijs van de keuken is bij ons onderdeel van het geheel en is afhankelijk van ontzettend veel factoren, zoals bijvoorbeeld de keuze van het merk apparatuur of de materiaalkeuze van een aanrechtblad. Natuurlijk is de prijs belangrijk, want het moet passen binnen het budget. Maar men vergeet vaak dat de levensduur van een keuken afhankelijk is van kwaliteit en service. Wij zijn ervan overtuigd dat de juiste keuken tegen het beschikbare budget kunnen leveren.

    Maak gratis en vrijblijvend een afspraak

    Bespreek alle mogelijkheden met een ervaren keukenadviseur die alle tijd voor je heeft!

    Afspraak    

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]