KeukenMatch, de leukste keukenwinkel van Limburg!
9,9 / 10 ★★★★★ gebaseerd op 150+ reviews

Minimalistische keukens, zonder poespas...

Minimalistische keukens

Bij KeukenMatch kun je een minimalistische keuken kopen! Voor wie de term nieuw is leggen we het hieronder uit…

Hoe ziet een minimalistische keuken er uit?

Een minimalistische keuken is een keuken zonder poespas. Een overzichtelijke, lichte keuken, waarin alles feilloos op elkaar is afgestemd. Symmetrie zie je vaak in deze keukens terug komen.

Een minimalistische keuken laat misschien denken dat alleen het hoognodige aanwezig is, maar niets is minder waar. Juist in een minimalistische keuken komen we verrassingen tegen achter iedere deur. Stopcontacten zijn haast onzichtbaar weg gewerkt. De afzuigkap is pas zichtbaar, zodra het in gebruik wordt genomen en het koffieapparaat past perfect in het ontwerp en valt daardoor amper op. Dit type keuken straalt rust uit.

Je ziet een minimalistische keuken zie je vrijwel altijd terugkomen in een idem interieur.

Kleurgebruik

Kenmerkend aan dit type keuken zijn lichte kleuren, hoofdzakelijk wit, belangrijk detail is ‘toon op toon’. Alles loopt gestroomlijnd in elkaar over en er wordt zoveel mogelijk gewerkt met een en hetzelfde materiaal. Bijvoorbeeld een keuken met een wit werkblad, witte fronten en witte wangen. Ook accessoires zijn op elkaar afgestemd, denk aan zwarte kraan met zwarte spoelbak in een zwarte keuken. Apparaten zijn afkomstig uit dezelfde lijn, zodat ze aan de buitenkant dezelfde look hebben.

Materialen

Qua materiaalgebruik blijft het zoveel mogelijk beperkt. Wat we vaker bij andere keukenstijlen tegenkomen is een mix aan materialen. Zoals een witte keuken met een betonnen werkblad. Zowel wit als beton past bij dit type keuken, maar wel afzonderlijk van elkaar. Ook zien we geen plankjes aan de muur of glazen fronten. Deze keukens zijn meestal greeploos, zodat het lijnenspel niet doorbroken wordt. Ook zien we optisch zwevende meubels bij deze stijl geregeld terug komen.

Je kunt strak minimalisme verzachten door het gebruik van een subtiel kleuraccent op de wand.

    Maak gratis en vrijblijvend een afspraak

    Bespreek alle mogelijkheden met een ervaren keukenadviseur die alle tijd voor je heeft!

    Afspraak    

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]