Rijstschotel met kerrie, groenten en zalm juli 15, 2021 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten

Recept: Rijstschotel met kerrie, groenten en zalm

Bak jij ook altijd speklappen in de pan? Vanaf nu is dat verleden tijd. Deze speklap uit de oven is verrukkelijk

Aantal personen: 4 personen
Tijd: 20 minuten

Dit heb je nodig:

  • 200 g volkoren basmatirijst
  • 200 g snijbonen
  • 400 g brocollirijst
  • 2 eieren
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 4 el olijfolie
  • 2 el kerriepoeder
  • 20 g verse selderij
  • 1 blikje Wilde Alaska Zalm (320g) zonder graat, zonder vel

 

En zo maak je het:

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de laatste 4 min. de snijbonen mee. Doe de broccolirijst in een vergiet en giet de rijst en snijbonen erboven af.

Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 9 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak fijn.

Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakjes van ca. een ½ cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui en courgette met de kerrie 7 min. op middelhoog vuur, roer regelmatig.

Snijd de selderij fijn en laat de zalm uitlekken. Meng de rijst met de groente en selderij door de courgette in de pan en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de zalm en het eikruim erover. Besprenkel met de rest van de olie en serveer.

 

Dit recept is afkomstig uit de Allerhande.

Zomerstamppot met andijvie, radijs en speklap uit de oven »