Recept: Kip-kerrie met paprika, doperwten en cashewnoten. (Door Nicole van allyoucaneat_forkids) juli 23, 2020 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten – Tags: , , , , , , , , , ,

Recept: Kip-kerrie met paprika, doperwten en cashewnoten. (Door Nicole van allyoucaneat_forkids)

Ingrediënten
Tijd: 30 min.
Bereidingstijd ongeveer 30 minuten

• 315 gr. kipfilet in stukjes gesneden (Tip: ik knip de kip altijd in stukjes, zo krijg ik kleinere stukjes wat wéér makkelijker eten is voor de kindjes)
• 1 ui, fijn gesnipperd
• 1 sjalot, fijn gesnipperd
• 0,5 groene paprika in blokjes gesneden
• 1 rode puntpaprika in blokjes gesneden
• 150 gr. doperwten (diepvries)
• 250/300 gr. zilvervliesrijst
• 100 ml. water
• 1 kippenbouillonblokje
• 250 ml Griekse yoghurt
• 4 el. kerrie
• 2 handjes ongezouten cashewnoten

Bereiden

Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze van het pak. Giet een scheutje olijfolie in een koekenpan en doe de ui, sjalot en paprika’s er meteen bij. Bak dit even aan totdat de paprika’s wat zachter zijn geworden. Doe de kipstukjes en de kerrie erbij en bak in ongeveer 5 min. gaar op niet te hoog vuur. Als de kip gaar is voeg je de Griekse yoghurt, water en het bouillonblokje toe. Zet het vuur wat hoger en breng het aan de kook. Wanneer het kookt zet je het vuur wat lager en voeg je de doperwten toe. Laat dit ongeveer 5 min. lekker pruttelen. Ondertussen hak je de cashewnoten fijn.
Giet de rijst af en serveer het met de kip-kerrie en cashewnoten.

Eet smakelijk!

Tip: Nicole is ook te volgen op haar eigen Insta en FB account @allyoucaneat_forkids

« Recept: Zomerse Macaroni salade (Door Nicole van allyoucaneat_forkids)
Recept: Zomers stamppotje van ijsbergsla, snijbonen en spekjes (Door Nicole van allyoucaneat_forkids) »