Bananenbrood (suikervrij!) met appel december 27, 2021 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten – Tags: , , , , , ,

Recept: Bananenbrood (suikervrij!) met appel

Bananenbrood, ik ben er dol op, maar heel eerlijk…mijn kinderen en manlief moeten weinig hebben van mijn gezonde baksels.
En ja, als je denkt dat je een plak cake naar binnen werkt, dan kan het tegenvallen. Maar nu heb ik eigenlijk een variant waar iedereen van smult. Zonder toevoeging van suiker en toch heerlijk zoet.
Banenenbrood is een ideaal, healthy tussendoortje.

Voor ongeveer 12-15 plakken
Tijd: 20 minuten en 55 minuten oventijd

Dit heb je nodig:

  • 2 appels (ik gebruik Elstar)
  • 130 gram havermout (of havermeel)
  • 30 gram amandelen
  • 3 rijpe bananen
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 2 el melk (ik gebruik havermelk)
  • 50 g rozijnen

 

En zo maak je het:

Zorg er voor dat de oven is voorverwarmd op 170 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier (tip: kreuk het bakpapier eerst en vouw het dan uit in het bakblik, dan blijft het beter zitten).

Schil de appels en snijd in kleine blokjes.

Vermaal de havermout in een keukenmachine tot havermeel en rooster ondertussen de amandelen kort in een koekenpan.

Voeg nu alle ingrediënten, behalve de appel, amandelen en rozijnen  toe en mix tot een beslag. Vervolgens schep je de appel, amandelen en rozijnen door het beslag heen.

Giet het mengsel in de bakvorm en zet in de oven. Bak het brood in 55 minuten gaar.

Haal het uit de oven, laat het iets afkoelen en snijd in plakken.

 

Smakelijk eten!

(Dit recept is afkomstig van CHICKSLOVEFOOD)

 

 

Rijstschotel met kerrie, groenten en zalm »