//Recept: Chocolade bananenbrood ♥

Recept: Chocolade bananenbrood ♥

Chocolade bananenbrood ♥

Die eeuwige bammetjes met kaas gaan op den duur vervelen, daarom dit makkelijke maar oh zo heerlijke recept voor een smakelijk ontbijtje. Lekker met wat magere kwark en vers fruit. Natuurlijk kun je ook gewoon lekker een plakje als verantwoord tussendoortje nemen!

Benodigdheden:
3 overrijpe bananen
3 losgeklopte eieren
50 gram pure chocolade, fijngehakt
25 gram cacaopoeder
40 gram grofgehakte walnoten
25 gram fijngehakte dadels
175 gram bloem
1.5 theelepel bakpoeder
25 ml melk
Snufje zout

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Prak of pureer de bananen. Voeg de eieren een voor een toe en klop ze door het beslag. Voeg vervolgens de bloem, cacao, dadels, melk, bakpoeder en het zout toe aan het beslag. Weinig tijd? Gebruik de blender of keukenmachine om de ingrediënten snel tot een mooi beslag te mixen.
3. Hak de walnoten en de pure chocolade en spatel dezen door het beslag. Houd een klein handje apart.
4. Vul een bakvorm met het beslag, garneer met de overgebleven walnoten en pure chocolade en bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten gaar. Je brood is gaar wanneer je een satéprikker er in steekt en de prikker er droog uit komt.
5. Laat het chocolade bananenbrood even afkoelen en snijd vervolgens in plakken.  Wanneer je de plakken in aluminiumfolie wikkelt zijn ze ongeveer 5 dagen houdbaar. Je kunt ze echter ook heel makkelijk invriezen!

Bon appetit!

 

2018-02-07T14:06:29+00:007 februari , 2018|