Blog: Een bijzonder verhaal van mijn broer januari 29, 2018 – Geplaatst in: blogs en recepten – Tags:

‘Ik heb nooit honger op school’


Vandaag een bijzonder verhaal, waarvan ik hoop dat je de moeite neemt om het helemaal te lezen. Eind vorig jaar kwam mijn broer met de vraag of we hem konden helpen. En soms is het niet moeilijk om over je hart te strijken.

Rebound 3.0:  Passend onderwijs!

Rebound 3.0 is een kleinschalige klas waar leerlingen die uitvallen binnen hetreguliere onderwijs tijdelijk terecht kunnen komen. De redenen waarom de leerlingen bij ons terecht komen zijn heel diversProblemen op school, problemen thuis, faalangst, etc. etc.
Op de Rebound bieden we een warme omgeving, waarbij de aandacht naar zowel het kind als het hele systeem er om heen uit gaat (school, gezin en vrije tijd).
Onze lesdagen zijn er zo op ingericht dat er een goede afwisseling ontstaat tussen schoolwerk en het oppakken van de problemen die zich in het leven van het kind en zijn/ haar gezin voordoen. Dat gebeurt onder de bevlogen invloed van Marjolein, Natalie en ondergetekende.

Een van de zaken die we heel belangrijk vinden op de Rebound is dat we ’s ochtends gezamenlijk opstarten met een kop thee en gedurende de dag de gelegenheid geven tot het nuttigen van een gezonde lunch.

Heel vaak komen we tegen dat er (vaak ondanks goede inzet en bedoeling van ouders) kinderen naar school komen die zonder ontbijt en lunchpakket naar school komen.
“Ik eet nooit ’s morgens”.
“Ik heb geen honger op school”.
Laagdrempelig proberen we de kinderen tijdens het traject te laten inzien dat  je je echt beter gaat voelen wanneer je wel gezond en regelmatig eet!

‘Samen thee drinken, of de afwas’

We schrijven juli 2017, de zomervakantie nadert…
We hebben binnen de locatie Eysenhegge een prachtig lokaaltje met zelfs een klein keukentje. Dit gebruiken we voor het zetten van de thee, het maken van bijvoorbeeld soep en last but not least: De afwas!
Maar…We moeten gaan verhuizen! Niet heel spannend dit keer, gewoon naar een andere vleugel van het gebouw. Prima nieuwe plek, voldoende ruimte, maar….
Geen keuken…

En wat is nu het leuke van het onderwijs: Ideeën genoeg, maar nergens geld voor! Ergernis maakte snel plaats voor creativiteit! Wie geen geld heeft, moetslim zijn. En zo klopte ik aan bij mijn schoonbroer en kleine (sorry Wen) zusje om uit te leggen dat we zo graag een keukentje willen voor onze leerlingen, maar dat er geen geld voor is. Nou wil het toeval dat Roger eigenaar is van keukenstudio Ikook;)

Zonder aarzeling werd er constructief meegedacht. Roger is komen meten en Wendy vond dat er ook maar een nieuwe boiler moest komen, zodat de afwas ook weer op een veilige en schone manier gedaan kan worden!

En wellicht dat er nu gedacht wordt: dat kost zo’n bedrijf toch helemaal niets…Maar ik weet van heel nabij dat dit niet het geval is. Roger en Wendy doen dit, omdat ze begaan zijn met maatschappelijke doelen. Rebound 3.0 past in dat plaatje.
Wij zijn hartstikke blij met ons mooie keukentje en nog blijer dat dit volledig gesponsord is door Ikook!

Wendy, Roger en alle medewerkers van Ikook…Dank jullie wel!

Marjolein, Natalie, Richard
En uiteraard ook van alle huidige en toekomstige leerlingen!

Heel erg graag gedaan team Rebound 3.0 en bedankt voor de geschreven woorden!

Don’t let your dreams be dreams,
Liefs, Wendy

Volg je ons nog niet…absoluut nu meteen gaan doen!
😉 Instagram, Facebook, Pinterest #keukenmatch

Tot gauw, bij Keukenmatch / I-Kook in Sittard!

Keukenmatch is ook wel bekend als I-kook Sittard. Wendy runt samen met haar man Roger een gave keukenzaak waar zij verantwoordelijk is voor de Administratie, Social Media en Vintage Design. Ze is moeder van twee kinderen (Flo 5 jaar en Djek 3 jaar). Middels haar blog neemt ze je mee in hun leven. 

« Recept: Chocolade bananenbrood ♥
Blog: Time to shine »