//Recept: groene shakshuka

Recept: groene shakshuka

Recept: Groene Shakshuka

Vandaag heb ik voor jullie een groene variant van de shakshuka! Shak-wat? Shakshuka, een van oorsprong Oosters eenpansgerecht op basis van gepocheerde eieren in een pittige tomatensaus. Dit gerecht kan als lunch gegeten worden, maar is ook perfect als avondmaal, geserveerd met…waar je zin in hebt! Gebakken aardappeltjes, rijst of net als ik met een mix van quinoa, spelt en zilvervliesrijst! Dit gerecht is gezond, maar door de eieren absoluut vullend!

Benodigdheden voor 4 personen:
4 eetlepels olijfolie
250 gram spruiten, gehalveerd
2 uien, in ringen gesneden
4 stengels bleekselderij, in kleine blokjes gesneden
4 groene paprika’s, eveneens in blokjes gesneden
4 eetlepels groentebouillon
4 eieren
150 gram feta
200 ml yoghurt of kwark
2 teentjes knoflook, fijngehakt
rasp en sap van 1 citroen
1/2 bosje peterselie, fijngehakt

Optioneel: rijst/quinoa/aardappeltjes

Bereidingswijze:
1. Verhit olie in een koekenpan en bak de ui, bleekselderij en spruitjes 10 minuten.
2. Voeg de paprika, knoflook en broccoli toe en bak nogmaals 10 minuten. Voeg de bouillon toe.
3. Pureer de yoghurt/kwark met peterselie en citroensap/-rasp en zet apart.
4. Maak kuiltjes in de koekenpan en breek hierin de eieren.
5. Bestrooi met de feta. Gaar afgedekt ongeveer 5 minuten. Zorg ervoor dat de eieren gaar, maar wel nog zacht zijn.
6. Giet de yoghurtsaus langs de eieren en serveer direct!

2018-02-28T09:49:28+00:0028 februari , 2018|