Recept: Vegan spaghetti (door Nicole van @allyoucaneat_forkids) maart 25, 2021 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten – Tags: foodies, goodfood, instafood, kookinspiratie, makkelijkkoken, spagetti, vega, vegafood, vegetarisch, watetenwevandaag
Spaghetti bolognese, maar dan zonder vlees en lekker veel groenten.
Aantal personen: 4
Tijd: 45 minuten
Dit heb je nodig:
- 250 gr. spaghetti
- groene linzen (kook ze alvast 15 min. voor, giet af en bewaar voor later)
- 1 gele ui, fijngesnipperd
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- 1 rode paprika, in blokjes
- ¼ courgette, in blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- 6 waspeentjes of 1 dikke wortel, in blokjes
- 250 gr. champignons in blokjes
- 2 tomaten, in blokjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 400 ml. tomatenblokjes
- 1 groente bouillonblokje
- 1 laurierblaadje
- 1 tl. oregano
- basilicum
En zo maak je het:
Verhit een pan met olijfolie en fruit de uien en knoflook aan. Voeg daarna de wortel, courgette, bleekselderij, paprika en champignons toe. Laat dit even lekker bakken. Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg daarna de tomaten, tomatenblokjes, oregano, water, groente bouillonblokje en laurierblaadje toe. Breng aan de kook en laat 20 min. pruttelen. Na 5 min. doe je de groene linzen erbij. Kook ondertussen de spaghetti gaar. Voeg op het einde de basilicum, peper en zout toe. Serveer de bolognese saus met de spaghetti.
Eet smakelijk!
Tip: Nicole is ook te volgen via Social Media @allyoucaneat_forkids