Spinazieplaattaart met champignons, spek en ei juni 4, 2021 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten

Recept: Spinazieplaattaart met champignons, spek en ei (recept van @allyoucaneat_forkids)

Heerlijk makkelijk en lekker gerechtje. Soms kan het zo simpel zijn!

Aantal personen: 4
Tijd: 20 minuten en 20 oventijd

Dit heb je nodig:

  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 400 gr. verse spinazie
  • 250 gr. champignons, in plakjes/blokjes (ligt er net aan als je kind de champignons heeft gesneden 😉)
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 4 eieren
  • 3 ronde ontbijtplakjes door de helft of 6 ‘rechte’ ontbijtplakjes
  • 1 bakjes roomkaas light met bieslook

En zo maak je het:

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Verwarm de heteluchtoven (200 graden) of oven (220 graden) voor.

Verhit een beetje olie in een wok en voeg de ui en champignons toe. Roerbak op hoog vuur, zodat ze zacht worden en licht beginnen te kleuren. Als ze bijna klaar zijn voeg je de helft van de knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout. Schep ze vervolgens op een bord.

Roerbak in dezelfde wok de spinazie, totdat deze is geslonken. Voeg hier de overige knoflook aan toe en bak kort mee. Breng op smaak met peper en zout. Schep de spinazie in een zeef en druk met een lepel al het vocht eruit. Hak de spinazie fijn en meng in een kom met de roomkaas.

Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat in 2 rijen van 3, zodat er een rechthoek instaat. Het laatste plakje bladerdeeg snij je in 3 evengrootte repen en plak je aan de lange kant vast, zodat de pizza wat breder wordt. Laat alle randen iets overlappen en druk vast. Kerf met een mes het bladerdeeg rondom in, op 1 cm van de rand. Prik met een vork gaatjes binnen de inkeping.

Besmeer het bladerdeeg binnen de inkeping met de spinazie. Tik de eieren boven de plaattaart. Doe daarna de champignons erop. Verdeel het ontbijtspek erover en houd het eigeel vrij. Bak 20 min. in de oven of totdat het ei gestold is.

Eet smakelijk!

Tip: Volg Nicole van @allyoucaneat_forkids op haar eigen Instagram en Facebook voor nog meer heerlijke gerechten.

 

 

« Auberginesoep
Recept: vegan kapsalon »