Recept: vegan kapsalon april 8, 2021 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten – Tags:

Recept: Vegan-kapsalon

 

Ik ben zelf geen shoarma-fan, maar hier in het gezin zijn er een aantal die er echt van smullen. Vleesvervangers zijn niet altijd een succes, maar deze vegan shoarma van het AH merk is echt een aanrader. De stukjes zijn lekker gekruid. Ik was erg benieuwd of mijn eters in de gaten zouden hebben dat het geen vlees was… Wat denk je?!? Ze dachten allemaal dat ze lekker gekruide shoarma aten.

 

Aantal personen: 4
Tijd: 15 minuten en 25 oventijd

Dit heb je nodig:

  • 700 g verse friet
  • paar takjes verse bieslook (tegenwoordig maak ik vaak gebruik van de vriesverse bieslook)
  • 4 el veganmayo (dit kan ook met gewone mayo, maar dan is het natuurlijk geen vegan meer)
  • 1 teen knoflook
  • 350 g koelverse vegan shoarma (AH merk)
  • 100 g plantaardige rasp (dit kan ook met jong belegen geraspte kaas, maar ook dan is het geen vegan meer)
  • 1 rode ui
  • 5 tomaten
  • 1 komkommer
  • 100 g gesneden ijsbergsla

En zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de frietjes over een bakplaat en bestrooi eventueel met wat zout. Bak de frietjes in 25 goudbruin.
  2. Snijd de bieslook fijn. Meng met de mayo en een 1/2 EL water. Pers de knoflook en meng door de mayo. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de vegan shoarma in ongeveer 5 minuutjes goudbruin. Haal na 15 minuten de frietjes uit de oven en verdeel de shoarma over de friet. Bestrooi met kaas en zet het terug in de oven (10 minuten) totdat de kaas gesmolten is.
  4. Snipper de ui. Snijd de tomaten in kleine blokjes en de komkommer in plakjes.
  5. Neem de bakplaat uit de oven en leg alles in een schaal. Verdeel de sla, tomaten, komkommer en rode ui erover. Maak het geheel af met de zelfgemaakte knoflooksaus.

Eet smakelijk!

 

 

Recept: Lente-pastasalade met groene asperges, serranoham en artisjok »