Recept: Tortellini kippensoep (maaltijdsoep) maart 24, 2020 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten – Tags: , , , , , , ,

Recept: Tortellini kippensoep (maaltijdsoep) 

 

Ik houd van lekker eten, maar minder van uitgebreid in de keuken staan. Ik heb er gewoonweg niet de tijd voor momenteel met een druk huishouden. Dit vliegensvlugge recept valt bij onze kinderen goed in de smaak. Serveer het met wat brood! Tip: soepgroente is uitermate geschikt om in de diepvries te bewaren, evenals bladselderij of peterselie. Dit recept komt overigens uit het boek gezond & lekker koken, 60 recepten met en voor kids. Een aanrader!

Ingrediënten
voor +/- 4 borden soep
• 1 l kippenbouillon (dit mag met een bouillonblokje, maar het mag ook een pot bouillon zijn met kipstukjes)
• 1 ui
• 1 prei (alternatief: zakje met soepgroente)
• 250 g tortellini (gevulde pasta)
• handje verse bladselderij (alternatief : peterselie, dit is wel minder sterk van smaak dan bladselderij)
• 200 g kippenvlees

Bereiden
1. Snipper de ui, snijd de prei in halve ringetjes en snijd het bladselderij fijn.
2. Breng de bouillon aan de kook
3. Snijd ondertussen het kippenvlees in kleine stukjes en voeg dit toe aan de soep, totdat het vlees gaar is.
4. Voeg vervolgens de ui, prei, tortellini en bladselderij toe. Laat de soep op laag vuur zachtjes trekken, tot de tortellini gaar zijn (check de kooktijd op de verpakking)
5. Voeg eventueel naar smaak wat peper toe.
6. Serveer de soep in kommen en geniet!

Tip: Serveer bij de soep wat gezonde snack bordjes. Worteltjes, tomaatjes, olijfjes. Kinderen zijn hier vaak dol op en krijgen zo extra vitamientjes binnen (en de ouders ook!)

 

 

« Blog: Corona vrije werkplekken
Recept: Pittige pompoensoep »