//Recept: Stamppot van spinazie met heerlijke stroopjus en gehaktbal

Recept: Stamppot van spinazie met heerlijke stroopjus en gehaktbal

Stamppot van spinazie met heerlijke stroopjus en gehaktbal

Voor 4 personen

 

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 1 schaal Zweedse gehaktballetjes
  • 800 g aardappelpuree met boter (schaal)
  • 600 g spinazie
  • 320 g zoetzure zilveruitjes (potje)
  • 50 ml kraanwater
  • 3 el Maestrichter fruitstroop (of gewone stroop)
  • 1½ el grove mosterd
  • 150 g rauwkost komkommer

 

Bereiden:

  1. Verhit de boter in de hapjespan en bak de gehaktballetjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  2. Verwarm ondertussen de aardappelpuree in 5 min. op 750 watt in de magnetron. Verhit een wok of grote koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet.
  3. Neem de balletjes uit de pan, maar laat het bakvet erin. Laat de zilveruitjes uitlekken en vang het vocht op. Doe de zilveruitjes, 50 ml uitjesvocht, het water, de stroop en de mosterd in de hapjespan en breng aan de kook. Laat de uienjus op hoog vuur 3 min. koken.
  4. Meng ondertussen de spinazie met de rest van de mosterd en de rauwkost door de puree en verdeel over de borden. Schep de balletjes en de uienjus erover.

Dit recept is afkomstig uit de Allerhandebox van Albert Heijn.

 

 

2017-11-22T10:31:57+00:0022 november , 2017|