Recept: broodtaart met huisgemaakte tonijnsalade (recept voor 10 personen!) november 14, 2017 – Geplaatst in: blogs en recepten – Tags: , , ,

Broodtaart Huisgemaakte tonijnsalade

 

Aantal personen: 10 (of meer)

Ingrediënten:

  • 1 turks brood
  • 3 blikjes tonijnsalade
  • 1 rode ui
  • I potje of fles remouladesaus
  • 1 potje kappertjes
  • 1 zak rucola sla (75 gram)
  • Peper

 

Bereiden:

Bak het Turks brood af volgens de aanwijzing op de verpakking.
Laat het even afkoelen voordat je de deksel er van af snijdt.

Voor de tonijnsalade:

Laat de blikjes tonijn uitlekken in een vergiet.
Meng de tonijn in een kom met remouladesaus, proef zelf wat je lekker vindt. Ik gebruik ongeveer 4 eetlepels. Snijd de ui in hele kleine blokjes en meng dit door de tonijn. Gooi 5 theelepels kappertjes erbij en meng alles tot een smeuïge tonijnsalade. Breng op smaak met wat peper.

Beleggen:
Smeer de remouladesaus aan de binnenzijde van beide broodhelften.
Verdeel de tonijnsalade over het brood en leg er wat rucola over.

Dekseltje erop.

Snijd de taart in het gewenste aantal stukken.

Tip: prik eerst de vlaggetjes erin, voordat je gaat snijden!

 

Smakelijk eten!

« Recept: Stamppot van spinazie met heerlijke stroopjus en gehaktbal
Recept: broodtaart Gerookte kipfilet met heksenkaas (recept voor 10 personen!) »