Recept: Salade van rode bietjes, tuinbonen en spek september 17, 2020 – Geplaatst in: Recepten – Tags: , , , , , , , , , ,

Recept: Salade van rode bietjes, tuinbonen en spek

 

Ik weet niet meer hoe ik aan dit recept kom, maar het zit in mijn mapje met favoriete gerechten. Ik moet wel eerlijk bekennen…het is een takkenwerk. Tja ik vertel maar eerlijk hoe ik erover denk. Want begin maar eens die tuinboontjes te ‘dubbeldoppen’. Na een tijdje kan je geen tuinboon meer zien en dan blijkt dat je nog niet eens op de helft bent. En toch, oooohh het is zo ontzettend lekker. Dit in combinatie met een gepofte aardappel, met wat crème fraîche en een paar blaadjes verse munt. Je moet het eens proberen!

Aantal personen: 2 volwassenen, 2 kinderen
Tijdsduur: 25 minuten (plus oventijd gepofte aardappel

Ingrediënten:
– 1 pak tuinbonen fijn (300 g diepvries)
– 500 g gekookte bieten (4 stuks)
– 250 g ontbijtspek
-2 tl gedroogde rozemarijn
– 3 el balsamicoazijn
– 2 el olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Dubbeldop de tuinboontjes en doe ze in een kom. Schil de rode bietjes en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. (tip: ik neem altijd de voorgekookte rode bietjes deze zijn al geschild) Wanneer je verse bietjes hebt gekocht, kook ze dan met schil ongeveer 20-30 minuten voor de zomerbiet en de winterbiet heeft veel langer nodig 1,5-2u kooktijd)  Verdeel de geschilde bietjes over een platte schaal.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Schep de tuinboontjes om met de rozemarijn, azijn en olie. Verdeel over de bietjes, verdeel het spek erboven en serveer direct. Lekker met een gepofte aardappel met 1 el crème fraîche light en een paar blaadjes verse munt.

Bereidingswijze gepofte aardappel:
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de aardappelen schoon en wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze op het rooster. Pof ze in ca. 1 uur gaar. Prik dan een vork of prikker door het aluminiumfolie. Geeft deze weinig tot geen weerstand, dan zijn de aardappelen klaar.

 

Smakelijk eten!

Recept: roergebakken spitskool met rijst »