Blog: Hoe een spreekbeurt van mijn dochter mij bezig hield september 22, 2020 – Geplaatst in: blogs en recepten, Overig – Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Hoe een spreekbeurt van mijn dochter mij bezig hield

Allereerst leuk dat je dit (weer) leest!

Onze peuter ligt in bed en aangezien ik al een waslijst aan huishoudelijke taken vanochtend heb uitgevoerd, heb ik me nu verplicht op een stoel gezet. Ik denk aan Flo, onze oudste dochter, die vandaag haar spreekbeurt heeft op school en misschien nu wel bezig is. Ze heeft goed haar best gedaan. Vanochtend met een tas vol spulletjes en haar spiekbriefje ging ze naar school. Acht jaar is ze, onze Flo en ze heeft een ontzettend trotse moeder. Ik vroeg haar of ze het spannend vond, maar dat was niet zo.

In gedachte ga ik even terug in de tijd en denk aan die momenten dat ik bijna moest overgeven van spanning, omdat ik zo voor de klas moest staan. Ik haalde alles uit de kast, want ik wilde perse dat iedereen het leuk zou vinden. Ik weet nog dat ik een keer mijn spreekbeurt hield over de apotheek. Ik belde iedere apotheek op fietsafstand van ons huis, met de vraag of ze nog spulletjes voor me hadden die ik mocht laten zien tijdens mijn spreekbeurt. Lege pillenpotjes, spuitjes, doosjes, tassen vol zeulde ik mee naar school. Oefenen tot in den treure en nog steeds onzeker of het me wel ging lukken.

Dat mijn dochter het helemaal niet spannend lijkt te vinden, doet me deugd. Want wat heb ik het mezelf vroeger ingewikkeld gemaakt.
Maar he, ik kan me niet herinneren dat wij al op achtjarige leeftijd een spreekbeurt moesten houden? Ik heb het idee, dat ik toen nog volop in de poppenhoek speelde?

De tijd is veranderd en ik merk dat ik er moeite mee heb om de tijd bij te benen. Het verbaast mij echt wat de generatie van onze kinderen inmiddels al allemaal weet en geleerd krijgt. Met vlagen botst dat tegen mijn moederhart. Waarom huiswerk? Waarom een powerpoint presentatie? Waarom verwachten we zo veel?
Misschien heb ik er juist moeite mee omdat ik vroeger (en eigenlijk zit dat nog steeds wel in me) te veel van mezelf verwachtte.
Tijdens het oudergesprek op school gaf ik aan dat hoe mijn kind presteert op school me niet zoveel doet. Ik hecht veel meer waarde aan of mijn kind met plezier naar school gaat. Natuurlijk zitten ze er om zich te ontwikkelen, maar zien we die groei niet het liefste in hoe je een kind stevig in zijn/haar schoenen laat staan? Leer een kind hoe je met respect om gaat met elkaar, dat je je kwetsbaar mag opstellen en dat iedereen anders is. Ontwikkel talenten en juist de dingen waar ze blij van worden. Leer kinderen iets door hen mee te nemen in boeiende verhalen, laat ze samen spelen en verbinden met elkaar.

Want is dat niet hetgeen wat we straks, als we later groot zijn, het liefste doen?

Deze moeder worstelt en merkt dat aan haar conditie nog flink gesleuteld mag worden, als het gaat om het bijbenen van de tijd.

Binnen ons team zijn we ook altijd zoekende naar wat het beste bij iedereen past. Je kunt wel krampachtig een strategie blijven vast houden, maar als de omstandigheden veranderen moet je bijstellen. Regelmatig hebben mijn schoonvader, Roger en ik een sparringsessie. Dit gebeurt meestal onder het genot van een glas wijn. Mijn schoonvader is van de cijfers en de wijze raad, Roger zet het om in actie en ik gooi er nog een ‘tactisch’ sausje over.

Ik heb geleerd dat ik niet altijd tegen de stroom in moet zwemmen, dat het soms laten meevoeren door de golven je ook ergens brengt. Zo zei Roger gisteravond nog tegen me ‘Wen, laat het toch los, Flo redt zich wel’. En zo is het maar net…. maar toch….misschien start ik ooit nog wel een eigen schoolsysteem 😉 Tijd in overvloed… *zucht*

Heel veel liefs,
Wendy
Team Keukenmatch / I-Kook Sittard

Meer weten over ons bedrijf? Check dan hier onze story: https://keukenmatch.nl/bedrijfsfilm-ons-verhaal/
Nog vragen?
Mail info@keukenmatch.nl of bel 046-3030081

 

Don’t let your dreams be dreams,
Liefs, Wendy

Wij zijn ook te volgen op Instagram, Facebook & Pinterest!
Tot gauw, bij Keukenmatch / I-Kook in Sittard!

Keukenmatch is ook wel bekend als I-kook Sittard. Wendy runt samen met haar man Roger een gave keukenzaak waar zij verantwoordelijk is voor de Vintage Design, Social Media en de Administratie. Ze is moeder van drie kinderen (Flo 8 jaar , Djek 5 jaar en Tone 2 jaar)  Middels haar blog neemt ze je mee in hun leven. 

 

« Recept: pita visshoarma
Recept: Salade van rode bietjes, tuinbonen en spek »