Recept: roergebakken spitskool met rijst september 10, 2020 – Geplaatst in: Recepten – Tags: , , , , , , , , , , ,

Recept: Roergebakken spitskool met rijst

 

Een lekker licht verteerbare maaltijd dat in een handomdraai is gemaakt.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

  • 250 g volkoren snelkookrijst
  • 2 middelgrote uien
  • 1 teen knoflook
  • 250 g magere spekblokjes
  • +/- 800 gram spitskool
  • 2 el kerriepoeder
  • paar snufjes curry madras kruiden
  • paar snufjes ras el hanout kruiden
  • peper
  • 300 ml water

 

Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de spitskool fijn. Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes. Verhit een wok zonder olie of boter en bak de spekblokjes met de ui en knoflook 2 min. Voeg de spitskool toe en bak 5 min. mee.
Voeg de kerriepoeder, de curry madras en ras el hanout kruiden en het water toe, roer goed en laat 2 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper. Verdeel de rijst en het spitskoolmengsel over de borden.

 

Smakelijk eten!

« Recept: Salade van rode bietjes, tuinbonen en spek
Recept: Gezonde Groente Wrap »