Recept: Roti Junior oktober 30, 2017 – Geplaatst in: blogs en recepten – Tags: , , ,

‘Roti Junior’

(2 volwassen en 2 kids)

Dit recept is geïnspireerd op de smaken van Surinaamse Roti.
De aardappels en boontjes worden apart gekookt, waardoor je ze ook gemakkelijk zonder ‘saus’ aan je kindje kunt geven. Praktisch voor kindjes die nog niet zo van kruiden houden, en je hebt zelf toch een heerlijk smaakvol maaltje!
Wat heb je nodig:

  • 250 gram sperzieboontjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 7 middelgrote aardappels, geschild
  • 4 eieren
  • 2-3 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 ui, fijngehakt
  • +/- 300 gram kipdij filet (2 stuks)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 bouillonblokjes
  • theelepel sambal

Eventueel: Roti pannenkoekjes uit de vriezer, vooraf ontdooien is niet nodig! (Ook zonder de roti pannenkoek vult het prima trouwens)

Hoe maak je het:

Snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook in aparte pannen de aardappels (gaar), de boontjes (beetgaar) en de eieren (hardgekookt).
Snijd de kipdij filet in stukjes.

Fruit in een hapjespan de ui en knoflook glazig in een beetje olie.
Voeg het vlees, de kerriepoeder en sambal toe. Bak heel even aan, giet er een flinke scheut water bij en sudder de kip (bijna) gaar.

Je kunt voor de kinderen wat boontjes achterhouden (zie onder).
Voeg (de helft van) de gekookte sperziebonen, de bouillonblokjes en de tomatenpuree toe en verwarm het geheel. Laat even sudderen en roer af en toe, zodat dat de bouillonblokjes oplossen.

De roti pannenkoekjes verwarm je – rechtstreeks uit de vriezer – in een droge koekenpan. Een paar minuutjes per kant, totdat ze een beetje beginnen te kleuren.

Voor volwassenen: voeg (helft van) de aardappels en eieren toe aan de saus en verwarm ze even mee. Schep op een roti pannenkoek en serveer.

Voor kinderen die niet zo van kruiden houden: serveer de achtergehouden aardappeltjes en boontjes samen met wat stukjes kippenvlees en saus.

 

« Een trap onder mijn kont
Recept: Andijviestamppot van oma »