Recept: Gezonde Groente Wrap september 4, 2020 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten – Tags: , , , , , , , , ,

Recept: Groentewrap

Ik heb onlangs een 9 daagse detoxkuur ingelast. Dat was nogal een dingetje, want eerlijk is eerlijk, ik eet eigenlijk alles wat los en vast zit. Ik kamp al sinds mijn jeugd met een chronische darmontsteking en ik dacht dat het wel eens goed voor me was om mijn lijf te resetten. Lees: overal zag ik lekker eten om me heen. Toch heeft het me bewuster gemaakt van voeding en heb ik mij voorgenomen om met enige regelmaat zelf brood te bakken en veel meer groentes te eten. Ik heb hummus ontdekt! Ik had het natuurlijk wel al eens eerder gegeten, maar ik gebruik het nu niet alleen als beleg voor op mijn brood, maar ook als smeersel op pizza of wraps.

Dit recept is heel lekker, gezond en super snel te maken. Geschikt als lunchgerecht, maar ook lekker als avondmaal met bijvoorbeeld een kopje soep.

Ingrediënten
Tijd: 10 min.
Tip: je hummus zelf maken is natuurlijk nog lekkerder.
4 personen

• No fairytales paprika & chili tortilla (5 stuks)
• Hummus bio zongedroogde tomaat
• Gerookte kipfilet reepjes (250 gr) (de gerookte kip kan je achterwege laten, voor de vega variant)
• Champignons (1 bakje)
• Rucola (1 zak 75 gram)
• Verse peterselie
• 4 grote wortels
• 4 grote tomaten
• Veganistische geraspte kaas (merk: wilmersburger), dit mag je ook vervangen voor bijvoorbeeld jong belegen geraspte kaas.

Snijd de tomaten in partjes. Snijd de wortels in dunne plakjes. Hak de peterselie fijn. Snijd de champignons in plakjes en bak deze lekker bruin. Als de champignons bijna klaar zijn, bestrooi je ze met de geraspte vega kaas en bak je dit nog even mee, zodat het een beetje smelt, Bak de tortilla heel even in een droge koekenpan. Haal de tortilla eruit en besmeer hem met een laagje humus en vervolgens vul je hem met de tomaat, wortel, kipfilet, champignons/kaas mix en bestrooi hem uiteindelijk met flink wat peterselie en een handvol rucola.

Smakelijk eten! Heb je een wrap over? Bewaar deze dan voor de lunch de volgende dag.

« Recept: roergebakken spitskool met rijst
Recept: Lasagnette  (Door Nicole van allyoucaneat_forkids) »