Recept: pastasalade voor veeeeeel mensen april 10, 2018 – Geplaatst in: Recepten – Tags: , ,

‘Pastasalade met een kleine ‘eigen’ twist’

Van mijn liefste vriendinnetje kreeg ik voor mijn verjaardag het boek ‘Relax Mama’, met daarin 50 succesrecepten van moeders voor moeders. Kwam dat even goed uit!

Deze pastasalade uit het boek is echt heerlijk en je kunt het al een dag van te voren maken als je wilt!

Er bleven 12 volwassenen en 6 kids eten. Voor de kids had ik knakworstjesen broodjes. Ik had twee broodtaarten gemaakt. Eentje met gerookte zalm en eentje met rosbief. Daarnaast had ik ook stokbrood gesneden en erbij gezet.

De recepten van de broodtaarten zijn ook terug te vinden op onze website: www.keukenmatch.nl.
Daarnaast had ik deze pastasalade gemaakt en een koolsalade. De pastasalade viel ook in de smaak bij de kids.

Voor de hoeveelheid ben ik op mijn gevoel af gegaan. Maar ik heb deze hoeveelheden aangehouden in combinatie met de andere hapjes die ik had gemaakt. En twijfel je of je genoeg hebt? Een extra stokbrood is altijd handig!

Ingrediënten:
– 500 g farfalle (strikjespasta)
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 doosje (80 gram) pijnboompitten
– 500 gram cherrytomaatjes
– 1 grote pot gegrilde paprika, uitgelekt en in repen
– een flinke hand verse basilicum
– 2 bakjes (300 gram) mini mozzarella bolletjes
– een stuk grano padano (of parmezaanse kaas) om te raspen
– peper en zout

Voor de dressing:
– 3 eetlepels rode wijn-azijn (deze had ik niet meer en ik heb hier natuurazijn voor gebruikt)
– 6 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, uitgeperst

Aan de slag:

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin en schep ze op een bord.
Klop in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar, breng op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water zodat het niet gaat plakken, laat goed uitlekken. Meng in een schaal (ik heb een grote braadpan gebruikt) de pasta met de groente en de dressing door elkaar. Roer vervolgens de mozzarella bolletjes er doorheen. Rasp er wat Grano Padano over en garneer met de basilicumblaadjes.

Tip: de geroosterde paprika kan je ook vervangen door artisjokharten!

SMAKELIJK ETEN!

p.s. Heb je zelf een heerlijk recept en wil je het met ons delen? Laat het ons weten! Daar zijn wij heel erg blij mee. 

« Recept: kip met een krokant korstje en eiernoedels met wokgroente
Recept: Oma’s Kerriemacaroni »