//Recept: Oma’s Kerriemacaroni

Recept: Oma’s Kerriemacaroni

Oma’s Kerriemacaroni

Als je weinig tijd hebt, is dit een ideaal recept om te maken. Onze kinderen vinden het heerlijk. Oma Mia maakte het een aantal weken geleden en het was een hit bij onze kinderen.

Dus ik dacht, die ga ik onthouden om met jullie te delen. En wat denk je… vergeet ik gewoon vooraf een foto te nemen. Dus vergeef me…mijn foto is niet heel smakelijk, maar het gerecht is verrukkelijk!

Wat heb je nodig:

(voor 4 personen)

– 500 gr. rundergehakt
– 1 vleesbouillonblokje
– 1,5 eetlepel kerrie
– 4 uien, grof gesnipperd
– 400 gr. ellenboog macaroni
– beetje boter of olie voor in de pan

Voor de salade:
– 1 zak ijsbergsla
– komkommer in plakjes gesneden
– cherrytomaatjes gehalveerd
– rode paprika in reepjes
– balsamicodressing

Bereiden:
Bak het gehakt rul in een hapjespan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de kerrie toe. Schuif het gehaktmengsel zodra het gaar is aan een zijde van de pan en voeg de uien toe. Bak de uien even mee tot dat ze glazig zijn. Kook ondertussen de macaroni beetgaar, eventueel met wat zout.

Snijd de komkommer, paprika en tomaatjes in plakjes en mix deze in een kom door de ijsbergsla. Wat balsamicodressing erover en klaar! (Tip: Houd wat salade zonder dressing apart voor de kinderen)

 

Smakelijk eten!

 

2018-03-14T14:30:49+00:0014 maart , 2018|