Recept: pasta met tonijn en groente maart 7, 2018 – Geplaatst in: Recepten – Tags: chef, cooking, dutchfoodie, fitfam, foodies, foodstagram, goodfood, healthyfood, instachef, keukeninspiratie, keukenmatch, lovetocook, pasta, recepten, tonijn, watetenwevandaag
Pasta met tonijn en groenten
Lekker met geraspte belegen kaas!
Mijn kinderen zijn dol op tonijn en geraspte kaas 🙂 . Dit keer maakte ik een heerlijk pasta recept van de Allerhande (AH). Lekker snel en je kunt er makkelijk een grote portie van maken zodat je er nog eens van kunt eten.
Foto: www.ah.nl
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 300 g verse sperziebonen
- 300 g schelpjespasta
- 1 ui
- 2 el traditionele olijfolie
- 250 ml kookroom light (flesje)
- 195 g tonijnstukken in water
- 120 g zwarte olijven (potje à 240 g) / of groene olijven (mijn kids vinden groene olijven verrukkelijk)
- 2 tomaten
- Geraspte belegen kaas
Bereiden:
- Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de bonen in stukjes van 2 cm. Kook in 6 min. beetgaar en giet af.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 2 min. van de kooktijd af. Giet de pasta af.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de kookroom toe en verwarm nog 1 min. Laat de tonijn en olijven uitlekken. Snijd de tomaten in stukjes. Voeg de tonijn, olijven, tomaten en de pasta toe. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 2 min. Voeg de sperziebonen toe en verdeel de pasta over diepe borden.
Smakelijk eten!