Recept: Oma’s stroganoff (vega) april 7, 2020 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten

Aanschuiven bij oma is een van mijn favoriete momenten. Even geen huilende peuter aan je been terwijl je aan het koken bent 😉

Dit is een heerlijke ovenschotel. Het fijne van een ovenschotel is dat je hem al eerder klaar kunt maken. Bereidingstijd is ongeveer 30 minuten en de oventijd 20 minuten.

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 200 g kastanjechampignons
  • 250 g champignons
  • 200 g oesterzwammen
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 100 g zilveruitjes
  • 2 augurken
  • 1 bosje peterselie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 100 ml groentebouillon
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 sneetjes bruin brood
  • 75 g geraspte belegen kaas
  • olijfolie
  • Zilvervliesrijst of stokbrood

Benodigdheden:

  • Ingevette ovenschaal

Bereiden

  1. Borstel alle paddenstoelen schoon en snijd ze in kwarten.
  2. Snijd de uien in ringen, snijd de paprika in reepjes en hak de knoflook fijn
  3. Verhit een scheut olijfolie in de pan en bak hierin de uienringen, knoflook en paprika. Meng de tomatenpuree erbij. Schep de paddenstoelen erbij en bak ze 4 minuten mee.
  4. Laat de zilveruitjes uitlekken, snijd de augurken in blokjes en hak de peterselie fijn.
  5. Meng de zilveruitjes, augurken, de helft van de peterselie, paprikapoeder en bouillon door het paddenstoelenmengsel.
  6. Verwarm de ovengrill voor op 200 graden
  7. (Kook de rijst volgens de verpakking)
  8. Meng de crème fraîche door het paddenstoelenmengsel.
  9. Schep het gericht in de ovenschaal.
  10. Meng de rest van de peterselie met het broodkruim en de kaast en strooi dit over de ovenschaal.
  11. Gratineer lichtbruin onder de grill ongeveer 15-20 minuten op 200 graden

Smakelijk eten!

 

« Recept: snelle macaronischotel met ei
Blog: Corona vrije werkplekken »