Recept: snelle macaronischotel met ei april 23, 2020 – Geplaatst in: Recepten

Dit is een heerlijke snelle ovenschotel. Het fijne van een ovenschotel is dat je hem al eerder klaar kunt maken. Bereidingstijd is ongeveer 15 minuten en de oventijd 30 minuten.

Ingrediënten
voor 4 personen

 

  • 300g macaroni
  • 500 g rundergehakt
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eieren
  • geraspte belegen kaas
  • 1 rode paprika
  • paar snufjes oregano
  • verse basilicum
  • 250 gr. trostomaatjes
  • peper
  • ketchup

Benodigdheden:

  • Ingevette ovenschaal

Bereiden

  1. Bereid de macaroni volgens de verpakking
  2. Bak het gehakt rul en ondertussen begin je aan stap 3
  3. Snipper de uien, hak de knoflook fijn en snijd de paprika in kleine blokjes.
  4. Gooi de uien, knoflook en de paprika bij het gehakt en bak het mee.
  5. Voeg de oregano toe en schep het door het gehaktmengsel.
  6. Voeg nu ook de tomatenpuree en de gepelde tomatenblokjes toe.
  7. Laat het geheel even lekker pruttelen in de pan en ondertussen snijd je de trostomaatjes in schijfjes.
  8. Wanneer het gehaktmengsel klaar is, schep je 1/2 in de ovenschaal, bedek dan de bovenkant met basilicumblaadjes.
  9. Doe nu ook de rest van het gehaktmengsel in de ovenschaal. Bedek het wederom met basilicumblaadjes, maar leg er ook de plakjes tomaat overheen.
  10. Maak in het midden 3 kuiltjes en doe hier vervolgens de rauwe eieren in.
  11. Bedek de schotel met een laag geraspte kaas.
  12. Verwarm de schotel ongeveer 25-30 minuten in de oven op 200 graden
  13. Serveer wat ketchup erbij en geniet ervan!Tip: serveer het met rucola voor een stevige bite.

 

 

Recept: Oma’s stroganoff (vega) »