//Recept: gezonde snacktip deel 1 Zelfgemaakte granola (muesli)

Recept: gezonde snacktip deel 1 Zelfgemaakte granola (muesli)

Zelfgemaakte granola (muesli)
Een schaaltje yoghurt met muesli kan een prima snack zijn als je trek hebt. Probeer deze zelfgemaakte muesli eens. Het is veel makkelijker dan je denkt en het is superlekker. Extra bonus: je huis ruikt fantastisch!

Je hebt nodig:
150 gram havermout (merk maakt echt niets uit)
2 eetlepels neutrale olie of gesmolten kokosolie
70 gram (of meer) noten, ik gebruikte hier blanke amandelen*
2 eetlepels honing
1 theelepel kaneel
Handje met pitten, bijvoorbeeld zonnebloem- en pompoenpitten
Snufje zout
Snufje vanillesuiker
Geheim ingrediënt: een snufje koek(speculaas)kruiden erbij. Want ja wat moet je anders met zo’n potje kruiden, dat staat maar te verstoffen in de kast na die ene keer pepernoten bakken. In de muesli is het heerlijk!

Lege en schone jampot/bewaarbus met deksel.

*Pecannoten en/of walnoten zijn ook heerlijk…!

Zet je oven op 180 graden. Doe eerst de droge ingredienten in de ovenschaal en schep door elkaar. Voeg dan olie en honing toe. Schuif in de voorverwamde oven en rooster de granola in 20-25 minuten lichtbruin. Tussendoor even omscheppen.

Hoewel je waarschijnlijk meteen zin hebt om te proeven…de granola is knapperiger als je deze goed laat afkoelen. Schep de granola pas in de jampot als deze echt afgekoeld is. Je kunt nu uiteraard nog extra lekkers toevoegen aan je granola, zoals cranberries, rozijnen, kokossnippers…kies je favoriete combi!

2018-01-11T15:15:54+00:0011 januari , 2018|