Recept: Bananenbrood januari 14, 2021 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten – Tags: , , , , , , , , , , ,

Recept: Bananenbrood

Bananenbrood is een lekker verantwoord tussendoortje. Je kent het vast wel, je hebt net wat te veel bananen gekocht en nu liggen er een paar te shinen in een bruin gevlekt jasje. Of… je komt er na 2 dagen achter dat er nog een verdwaalde banaan in je tas zit. Dat gebeurt mij dus geregeld. Zo’n geblutste (is dat een woord?) banaan is vaak niet meer lekker, maar weggooien is zonde. Spaar 3 van deze bruingezonde rakkers en maak er een lekker bananenbrood van.

Tijd: 20 minuten plus 60 minuten oventijd

Dit heb je nodig voor 1 bananenbrood

  •  bananenbrood bakmix: banana bread baking mix van bio today (organic) Dit is o.a. verkrijgbaar bij de AH.
  •  4 eieren
  •  50 ml honing (dit is ongeveer 4-5 el)
  •  140 ml zonnebloemolie
  • 50 ml melk
  •  3 rijpe geprakte bananen
  • 80 gram gewelde rozijnen 
  • Broodblik of cakeblik
  • Olie om bakblik mee in te vetten

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 170 graden
2. Om de rozijnen te wellen kook je eerst water en vervolgens laat je het een klein beetje afkoelen. Zodat het wel nog heet is, maar niet meer kokend. Schenk het water over de rozijnen en laat het zo 10 minuten staan. Na 10 minuten gooi de je rozijnen met het water in het vergiet, laat het goed uitlekken.
3. Klop de banana bread baking mix, met de eieren, honing, zonnebloemolie en de melk tot beslag. Afhankelijk van het soort honing, kan het wat kauwgomachtig aanvoelen.
4. Roer de geprakte banaan en de rozijnen met een houten spatel door het beslag.
5. Vul nu het ingevette bakblik met het beslag en zet het in de oven.

 

Smakelijk eten!

 

 

 

« Recept: Winterse mosterdsoep met worst
Recept: Granola (heerlijk glutenvrij ontbijt!) »