Recept: Winterse mosterdsoep met worst januari 21, 2021 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten – Tags: , , , , , , , , , ,

Recept: Winterse mosterdsoep met worst

Soep is altijd goed. Er zitten veel verborgen groente in. Je kunt het makkelijk van te voren al bereiden en het laat zich goed invriezen. Daarnaast is het zowel als lunchgerecht lekker, maar ook als avondeten met een lekker stuk brood of als voorgerecht. Deze soep is prima te maken!

Tijd: 25 minuten

Dit heb je nodig: voor 4 personen

(Tip: ik verdubbel bij soep de ingrediënten, zodat ik de rest kan invriezen of ik verras iemand met een pannetje soep)

  •  1250 g knolselderij (1 knolselderij is ongeveer 900 g)
  • 2 teentjes knoflook
  • 30g ongezouten roomboter
  • 2 el tarwebloem (dit is altijd handig voor in je voorraadkast)
  • 250 ml kookzuivel
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 Gelderse rookworst
  • 40 verse selderij
  • 5 el Groninger mosterd
  • peper en zout
  • 1 liter water (heet)

Zo maak je het:

1. Schil de knolselderij en snijd in stukken van ongeveer 2 cm. Tip: op youtube staan talloze filmpjes over hoe je het beste een knolselderij kunt snijden, erg handig!
2. Snijd de knoflook fijn.
3. Verhit de roomboter in een soeppan en bak de knolselderij met de knoflook en wat peper en zout op middelhoog vuur en roer regelmatig.
4. Voeg de bloem toe en laat 3 minuten op laag vuur garen.
5. Voeg de kookzuivel, heet water en bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten met deksel op de pan zachtjes koken.
6. Snijd het selderij fijn en de rookworst in plakjes.
7. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Roer nu 3 el mosterd door de soep, voeg de worst toe en 3/4 van de selderij. Verwarm met deksel op de pan nog 5 minuten.
8. Schep de soep in diepe kommen, verdeel de rest van de mosterd met een lepeltje over de soep en maak het af met een topping van selderij.

Smakelijk eten!

 

 

« Recept: Vispakketjes met een salade van bulger
Recept: Bananenbrood »