Recept: Granola (heerlijk glutenvrij ontbijt!) januari 6, 2021 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten – Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Recept: Granola (heerlijk glutenvrij ontbijt!)

Ik start de dag altijd met een lekkere kop cappuccino, gevolgd door een licht ontbijt. Soms is dat een stuk fruit, of een beschuitje. Maar deze heerlijke granola is een fijne afwisseling. Je kunt hem combineren met kwark, maar ik combineer hem het liefst met roeryoghurt.

Ik vind het altijd fijner om grotere porties te maken. Onderstaand recept is geschikt voor een hele week granola ontbijt. Bewaar de granola in een afgesloten pot en hij blijft wel zo’n 3 weken prima te eten!

Tijd: 10 minuten plus 18 minuten oventijd

Dit heb je nodig voor ongeveer 7 porties

  •  100 g gemengde, ongezouten en ongebrande noten
  •  100 g havervlokken
  •  6 el honing
  •  4 el kaneel
  • 2 el olijfolie
  •  kwark of yoghurt
  • bewaarpot (bijv. een weckpot)

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Wanneer er erg grote noten in de notenmix zitten, kun je ervoor kiezen om ze te halveren
3. Doe de noten, havervlokken, honing en kaneel in een kom en mix dit met de olijfolie, zodat er een kleverige massa ontstaat
4. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel de kleverige notenmassa erover
5. Bak 9 minuten en roer dan alles even goed door.
6. Bak nogmaals ongeveer 9 minuten (kan ook iets korter, dit is een beetje afhankelijk van je oven)
7. De granola is klaar als de noten en havervlokken goudbruin zijn
8. Laat de granola helemaal afkoelen, zodat deze lekker knapperig wordt.
9. Verdeel de granola over je bakje kwark of yoghurt en smullen maar!

 

Smakelijk eten!

« Recept: Bananenbrood
Recept: Blondies (zusje van de brownies) »