Mijn 5 tips voor een beetje meer ZEN in het moederschap augustus 29, 2017 – Geplaatst in: Overig

Mijn 5 tips voor een beetje meer ZEN in het moederschap

Tijd, tijd, tijd, we hebben er allemaal te weinig van.

Als moeder van 2 jonge kids, ren ik altijd van hot naar her.
Soms, eerlijk gezegd best vaak, heb ik aan het einde van de dag echt geen pufmeer over. Met name de dagen dat ik niet aan het werk op de zaak.

Op mijn vrije dag, eis ik van mezelf, dat ik iets leuks onderneem met de kids, maar ondertussen ook nog eens de rest van mijn to-do list afgewerkt krijg. Dat is dus echt niet te doen. O ja, en dan staat niet eens op dat lijstje, dat mijn kinderen (en ik zelf) 3x per dag een maaltijd moeten nuttigen.
Lees: een gezond ontbijt, goede lunch en een gevarieerde avondmaal, het zijn zaken, die ik niet zomaar even uit de mouw schud.

Ik weet niet hoe andere moeders dat doen, maar op mijn vrije dag staat bij mij serieus alles op zijn kop.

Ik heb dus onlangs besloten om wat liever voor mezelf te zijn. Dat werkt perfect.

De 5 tips

  1. Laat je werk op het werk

Makkelijker gezegd dan gedaan, want sommige dingen blijven toch in je hoofd zitten. Maar je kunt het jezelf wel iets makkelijker maken. Mijn valkuil is mijn laptop,. die nam ik eerst altijd mee naar huis, maar nu kies ik er bewust voor om mijn laptop wat vaker op het werk te laten staan. Het is een utopie om te denken dat ik met de kids thuis, iets aan werk gedaan krijg.

  1. Maak het koken zo makkelijk mogelijk

Ik vind gezond, gevarieerd én lekker eten belangrijk. Echter er zijn een paar obstakels.
Hoewel je misschien verwacht dat ik een keukenprinses ben, daar ik dagelijks met keukens te maken heb, heb ik er eigenlijk een enorme hekel aan, om telkens weer iets te bedenken, wat ik koken zal. Dan kom ik toch maar weer vaak uit op hetzelfde. Obstakel twee is dat ik boodschappen doen zo enormtijdrovend vind en een uitdaging met 2 kids. Dus tegenwoordig laat ik met enige regelmaat de Appie Heijn gewoon bij mij aan de deur komen en wordt een heerlijke doos vol ingrediënten en de daarbij behorende kookinstructies bezorgd. Genieten echt waar, het brengt zoveel rust als je niet telkens over alles hoeft na te denken!

  1. Neem tijd voor jezelf en doe het ook echt!

Trakteer jezelf op een me-time moment. Ik heb er nog al moeite mee om de kinderen weg te brengen als ik niet aan werk ben, maar gewoon iets voor mezelf wil doen. Een uurtje naar de schoonheidsspecialist bijvoorbeeld, of wat dan ook.
Iedere keer als ik dat doe dan denk ik, heerlijk, dit moet ik gewoon ook blijven doen! Ik maak dus altijd meteen een vervolgafspraak, anders komt het er niet van. Dus voor alle moeders: voel je niet schuldig, een ontspannen moeder is veel leuker!

  1. Vermijd nieuws

Vermijd het nieuws, er is zoveel ellende op de wereld. Je kunt er niks aan veranderen en wanneer ik het zie, hoor of lees dan voel ik me er alleen maar somber door. Niet alleen op tv, maar ook op social media worden we er vaak mee geconfronteerd. Ik vul mijn hoofd liever met de mooie dingen in het leven, die je door alle ellende soms nog maar moeilijk kan zien.

  1. Lees een boek

Nee, dit is echt niet suf!
Zet die tv en je telefoon uit en lees een goed boek. Weet je niet wat je leuk vindt? Vraag je vriendin om advies. Wat ook helpt, is kijken op bol.com. Er is vast een boek dat je ooit gelezen hebt, wat goed in de smaak viel. Zoek het boek op bij bol.com. Kijk vervolgens welke boeken andere mensen ook hebben bekeken, dit zijn meestal boeken van hetzelfde genre, en het brengt je weer op nieuwe boektitels. Breng een bezoek aan de bibliotheek, dit is een ideale plek om naar toe te gaan, zeker bij slecht weer. Ik ben er geregeld met de kinderen te vinden. Zij vinden het leuk om zelf boekjes uit te zoeken en zich uit te leven in de kinderhoek en ik heb dan even de tijd om te neuzen op mijn afdeling.

En nu ga ik ZENNEN, in een warm bad, zonder laptop, zonder telefoon…

Don’t let your dreams be dreams,
Liefs, Wendy

Tot gauw, bij Keukenmatch / I-Kook in Sittard!

Keukenmatch is ook wel bekend als I-kook Sittard. Wendy runt samen met haar man Roger een gave keukenzaak en daarnaast is ze eigenaresse van Wendy’s Little Vintage. Ze is moeder van twee kinderen (Flo 5 jaar en Djek 2 jaar). Middels haar blog neemt ze je mee in hun leven. 

« Als je merkt dat er iets moet veranderen
Keukenrenovatie en Design »