Recept: Lente-pastasalade met groene asperges, serranoham en artisjok april 1, 2021 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten – Tags: , , , , , , , , , ,

Lente-pastasalade met groene asperges, serranoham en artisjok

Deze salade is in een handomdraai gemaakt. Manlief gaf het een 9! Deze salade is ook ideaal voor een picknick of bijgerecht.
De kinderen werden er minder vrolijk van. Gelukkig had ik me daar al een beetje op ingesteld en een groentesoepje uit de vriezer gehaald.

Aantal personen: 4
Tijd: 20 minuten

Dit heb je nodig:

  • 300 g pasta (bijvoorbeeld macaroni grande)
  • 350 g groene asperges
  • 2 rode uien
  • 75 g veldsla
  • 80 g serranoham
  • 1 citroen
  • 1 potje gemarineerde artisjok (280g)
  • 400 g hüttenkäse

En zo maak je het:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de onderkant van de groene asperges (ongeveer 2 cm). Snijd de asperges in schuine stukken van 3 cm en kook ze de laatste 3 min. mee met de pasta. Tip: de onderkantjes die je van de asperges afsnijdt, kun je invriezen en later gebruiken voor een aspergesoep!
  2.  Snijd de rode uien in dunne halve ringen, doe in een schaaltje en giet er kokend water over. Laat 2 min. staan en giet af. Laat ondertussen de artisjokken uitlekken. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en snijd in parten. Meng het citroenrasp met de hüttenkäse, het water, peper en eventueel zout.
  3. Giet de pasta en asperges af en meng met de ui. Verdeel de sla en pasta over de kommen. Snijd de serranoham in repen en verdeel samen met de artisjok, hüttenkäse en citroenpartjes over de pasta en serveer.

Eet smakelijk!

 

« Recept: vegan kapsalon
Recept: Vegan spaghetti  (door Nicole van @allyoucaneat_forkids)   »