Recept: Spaghetti pompoen met kastanjechampignons en prei in roomsaus (recept van Nicole van allyoucaneat_forkids) oktober 8, 2020 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten – Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Recept: Spaghetti pompoen met kastanjechampignons en prei in roomsaus (recept van Nicole van allyoucaneat_forkids)

Met het pompoenseizoen in aantocht hier een heerlijk gerecht van een spaghetti pompoen. De naam zegt het al. Het dradig vruchtvlees binnenin de pompoen lijkt op spaghetti. Ze bevatten veel vezels en hebben een lage energetische waarde. Prima als vervanging als je eens géén pasta wilt eten.
Dit recept heeft wel wat meer tijd nodig, maar dat is meer dan de moeite waard.

Aantal personen: 2 volwassenen, 2 kinderen.
Tijd: 50 min.

Dit heb je nodig:

• 1 spaghetti pompoen
• 1 ui, fijngesnipperd
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 250 gr. kastanjechampignons in plakjes
• 1 prei in stukjes
• 50 ml. Slagroom
• 75 gr. geraspte kaas

Verwarm de heteluchtoven op 180 graden (oven 200 graden). Was en halveer de spaghettipompoen en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Bestrijk het snijvlak met olijfolie extra vierge. Leg ze op een bakplaat met de snijkant naar boven. Bak gaar in ongeveer 35 min. Doe wat olie in een koekenpan en doe er de ui en knoflook in. Bak dit een paar minuten en doe er dan de prei bij. Bak totdat de prei wat geslonken is. Doe er vervolgens de champignons bij en bak zo’n 5 min op een middelhoog vuur. Voeg de slagroom erbij en de helft van de geraspte kaas en roer totdat er een saus ontstaat. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Zodra de pompoen klaar is trek je het vruchtvlees los met een vork. Dat zijn de spaghetti slierten. Schep de groenten in roomsaus in de pompoen en meng met de spaghetti slierten. Strooi de rest van de geraspte kaas erover en zet nog 2 min. in de voorverwarmde oven. Eventueel met de grillstand aan voor een krokante bovenlaag.

Eet smakelijk!

Tip: Nicole is ook te volgen op haar eigen Insta en FB account @allyoucaneat_forkids

« Recept: Mexicaanse plaattaart (door Nicole van @allyoucaneat_forkids)
Recept: Spelt-vloerbrood »