Recept: Worteltjestaart (Tarte Tatin van regenboogwortels) november 7, 2017 – Geplaatst in: blogs en recepten – Tags: , , , ,

‘ Worteltjestaart’

 

Wat heb je nodig:

+/- 5 grote (regenboog- of winter-)wortels
eetlepel honing
2 tl. Tijm (of eventueel Italiaanse kruidenmix)
1 tl. Knoflookpoeder
olijfolie
bladerdeeg – een rol uit de koeling is het handigst
peper en zeezout
Quichevorm (met uitneembare bodem, heel handig) of braadslede

Eventueel: feta of geitenkaas

Voor erbij: salade naar keuze
Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de wortels of boen ze goed schoon. Snijd ze in plakken van 1,5 cm dik.
Verwarm wat (olijf)olie in een koekenpan en voeg de wortels toe. Bestrooi met de kruiden en laat ze in 15 minuten zachtjes garen, af en toe omscheppen. Voeg de laatste 3 minuten de honing toe.

Haal het bladerdeeg uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.

Schep de wortels in de bakvorm. Als je tijd hebt, maak er dan een mooi kleurig kunstwerk van door de (regenboog)wortels in een patroon in de vorm te leggen. ‘Oooohhhs en Aaaahhhs’ gegarandeerd aan tafel!

Bestrooi met peper en zout en verkruimel de kaas erover.

Drapeer dan het bladerdeeg over de wortels en snijd de randen een beetje bij. Stop het deeg aan de randen goed naar binnen. Maak een paar kleine gaatjes in het bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen.

Dit is een omgekeerde taart! Dus de wortels liggen onderop, het bladerdeeg boven. Dat komt aan het einde goed ;-).

Bak de taart in ongeveer 20-25 minuten op 200 graden en maak ondertussen de salade. Bon appetit!

 

« Recept: Broodtaart Gerookte zalm (recept voor 10 personen!)
Een trap onder mijn kont »