Recept: stevige linzensoep februari 5, 2019 – Geplaatst in: Recepten
Ik vind linzen zo lekker! Ik maakte het eigenlijk nooit, totdat ik er een tijdje geleden mee in aanraking kwam bij een gerecht uit de allerhandebox van de AH. Ik ben tevens ook echt een soepmens. Naast dat ik bijna alle soepen lekker vind, is het ook nog eens ideaal om het in te vriezen. Ik kwam op ah.nl een recept tegen van deze stevige (maaltijd) linzensoep. Hij is echt heerlijk!
Ingrediënten, voor 4 personen
- 1 stuk struik bleekselderij
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 800 g gepelde tomaten in blik
- 750 ml kraanwater
- 3 groentebouillontabletten
- 400 g bruine linzen in blik
- 150 g schelpjespasta
- 80 g geraspte jong belegen kaas
Bereiden (Bron: www.ah.nl)
- Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in een soeppan, pers de knoflook erboven en fruit 1 min. Doe de bleekselderij erbij en bak 2 min. mee. Voeg de tomaten toe en duw met een spatel in stukjes. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat de linzen uitlekken.
- Voeg de pasta toe en kook de soep met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de linzen toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep in de kommen en bestrooi met de kaas.