Recept: Flinke pan groente-linzensoep maart 19, 2019 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten

Recept: groente-linzensoep

 

 

 

Ingrediënten
voor +/- 6 borden soep

Je kunt altijd afwijken van de hoeveelheid ingrediënten. Ik had toevallig nog een paar stengels bleekselderij over, dus die gooi ik er dan bij.

  • 3 tomaten
  • 1 winterpeen
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • stukje gember (ongeveer 2-3 cm)
  • laurierblad gedroogd
  • 2 takjes tijm
  • 2 blokjes groentebouillon
  • kommetje rode linzen (ongeveer 250 gram)

 

Bereiden:

  1. Was de groente en snijd alles in stukjes.  (houd tomaten even in aparte kom)
  2. Snipper de uien en knoflook
  3. Schil het stukje gember en snijd fijn
  4. Ris de tijm van het takje.
  5. Verhit olie in een soeppan en fruit hierin de uien, knoflook, winterpeen, bleekselderij, paprika, gember en laurierblad, op hoge temperatuur ongeveer 3 minuten.
  6. Voeg tomaten en tijm toe en laat nog eens 2 minuten alles bakken.
  7. Voeg de rode linzen, de groentebouillon en 1 liter water toe en laat de soep afgedekt minimaal 15 minuten zachtjes koken.

Verwijder het laurierblad en pureer de soep

Tip! Voor een extra pittig soepje, bestrooi de soep voor serveren met fijn gesneden rode chilipeper!

 

 

 

« Keukentip: de beste vliegenvanger!
Recept: stevige linzensoep »