Recept: Salade Niçoise met aardappeltjes en tonijn (en een kidsproof variant!) september 6, 2018 – Geplaatst in: Recepten – Tags: , , , , , , ,

Recept: Salade Niçoise met aardappeltjes en tonijn

salade nicoise, allerhandebox, recept, gezond, healthy, fitmon

Met momenten ben ik groot fan van de Allerhandebox van de AH. Zeker in mijn huidige situatie. Hoogzwanger van ons derde kindje en het werken maar niet los kunnen laten, want alles wat ik nu nog kan uitvoeren win ik straks aan tijd (of zit dat tussen mijn oren?!)

Whatever, ik mag niet klagen. Het is een luxe positie om samen met mijn man een fijne winkel te mogen runnen en daarnaast nog eens opperhoofd te mogen zijn van een prachtig gezin.

De allerhandebox van twee weken geleden zat vol met lekkere en gezonde ingrediënten. Iets wat een zwangere vrouw natuurlijk erg goed kan gebruiken. Nu ben ik niet zo van wat ik allemaal wel en niet mag eten, dus val me daar aub niet mee lastig…staat me iets bij van tonijn namelijk, maar ik heb het toch lekker gegeten en er heerlijk van genoten. Maar met mate, zoals ik dat altijd doe (behalve bij chocolade).

Ik deel graag het recept en ik heb er een kindvriendelijk variantje bij gedaan.

Ingrediënten, voor 4 personen

 

Bereiden (Bron: Allerhandebox Albert Heijn)

  1. Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Was ondertussen de krieltjes en halveer ze in de lengte. Voeg als het water kookt de ongeschilde krieltjes met eventueel zout toe aan 1 pan en kook ze in 14 min. gaar. Giet af en laat iets afkoelen. Kook in de andere pan de eieren in 8 min. hard. Voeg na 3 min. de sperziebonen toe. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd in parten.
  2. Maak de radijs schoon en snijd in kwarten. Was de tomaten en halveer ze. Was de ongeschilde komkommer en schaaf met een dunschiller in de lengte in linten. Laat de kappertjes uitlekken en vang 1 el vocht op.
  3. Laat de tonijn uitlekken. Meng de yoghurt met de mayonaise, tonijn en het kappertjesvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de krieltjes, sla, radijs, tomaat, komkommer, sperziebonen en eipartjes over een platte schaal. Verdeel de kappertjes erover en serveer de dressing erbij.

 

Onze kinderen zijn 3 en 6 jaar. Blaadjes sla en kappertjes vliegen vrijwel direct van hun bord (en dan bedoel ik helaas niet dat het dan in hun mond belandt). De oudste lust wel graag radijs, dus die plukt dan wat van die rode bolletjes van de grote mensen schaal af.

Zo zag het bakje van de kids eruit, want eten uit een bakje is natuurlijk ook veel gezelliger!

salade nicoise, kidsproof, allerhandebox, recept, gezond, healthy, fitmon

 

 

 

« Recept: stevige linzensoep
Blog: Het is 04u35 »