Recept: salade van Chinese kool september 14, 2017 – Geplaatst in: blogs en recepten – Tags: , ,

Salade van Chinese Kool
Voor 2 volwassen en 2 kinderen

Voor de salade:
½ Chinese kool (de andere helft gebruik je bijv. voor een roerbakschotel, later in de week)
komkommer
2 appels
handje rozijnen
paar augurkjes

Dressing:
3 eetlepels kwark of (griekse) yoghurt
2 eetlepels mayonaise
kerrie, naar smaak (geen kerrieliefhebber? Probeer dan mosterd en honing)
grofgemalen peper en zout
scheutje citroensap

Eventueel:
bosui, in ringetjes
peterselie, tuinkers of andere verse kruiden naar smaak
kaapse goudbes, druif of plakje banaan (alleen voor versiering)
Lekker bij: gebakken aardappeltjes of rosti, met een eenvoudig stukje vis of vlees.

Halveer de Chinese kool en snijd in dunne reepjes. Snijd ook de helft van de komkommer en een appel in smalle reepjes en meng door de kool. Een paar fijngesneden augurkjes doen het ook goed in deze salade, mits je daarover geen ruzie krijgt met je kinderen natuurlijk. Liggen er nog wat verdwaalde paprika’s of eenzame worteltjes in je groentela, snijd ze dan gewoon door de salade voor een beetje extra kleur.

Het snijden in hele smalle reepjes is even wat werk, maar dat zorgt dat ’t mooi in een klein kommetje – en in kleine mondjes – past straks. Snijd de andere helft van de komkommer en het tweede appeltje alvast in plakjes. Zet de ingrediënten voor de dressing alvast klaar.

(Ziezo, jij kunt je vanaf richten op de rest van de maaltijd, bijvoorbeeld rostirondjes en een stukje vis)

Zet ondertussen je kind/kinderen/partner aan het werk. Eerst maken ze de dressing: daarvoor roeren ze de kwark, mayonaise en kerrie tot een dressing. Paar druppels citroensap erbij. Misschien moet er een eetlepeltje water bij om het iets te verdunnen. Laat ze stoeien met de peper & zoutmolen om de saus op smaak te maken. Af en toe proeven hoort erbij natuurlijk.

De dressing kan meteen door de salade, goed omscheppen en de rozijntjes toevoegen.
Laat de kinderen alvast mooie bakjes kiezen en vullen met salade. De plakjes appel en komkommer schuiven ze langs de rand, als bloemblaadjes. Om de bloem mooi af te maken kun je een druif, kaapse goudbes of plakje banaan in het midden leggen.

 

 

 

« Recept: Soep van geroosterde tomaten
Recept: bloemkoolcurry met kokosmelk »