Recept: bloemkoolcurry met kokosmelk september 14, 2017 – Geplaatst in: Recepten

Bloemkoolcurry met kokosmelk
Voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Wat heb je nodig:
Een kleine bloemkool
Een ui
1-2 eetlepels  Indiase currypasta (bijvoorbeel Patak’s Korma)
glaasje water
220 gram rijst
250 ml kokosmelk
200-250 gram doperwtjes uit de diepvries
400 gram tomatenblokjes (blikje of pak)
blikje ananas (of verse ananas)
Aan de slag!
Snijd de bloemkool in fijne roosjes en snipper de ui.
Verwarm een beetje olie in een diepe hapjespan en fruit de ui. Voeg de currypasta toe en laat even goed heet worden, voeg dan een half glas water toe. Laat 2 minuutjes koken.

Zet ondertussen de rijst op het vuur en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. (Bij dit gerecht vind ik zelf witte rijst het lekkerst…maar zilvervliesrijst kan natuurlijk ook).

Dan voeg je de bloemkoolroosjes en de kokosmelk toe aan het currymengsel. Breng aan de kook. Proef de saus: te pittig voor je kids? Voeg dan een half, of heel pakje tomatenblokjes toe en laat lekker meepruttelen. Controleer regelmatig of de bloemkool gaar is (maar nog wel een beetje bite heeft!) en draai het vuur dan naar de laagste stand.

Doe de doperwtjes in een schaaltje en giet er wat kokend water uit de waterkoker over. Laat een paar minuten staan en giet ze dan af.

Giet de rijst af wanneer deze klaar is. Roer de erwtjes door de hete rijst en laat nog even stomen met de deksel op de pan.

Maak tenslotte een schaal mooi op met de rijst aan de rand en de bloemkoolcurry in het midden.

Dan komt je geheime wapen: de ananasblokjes. Versier de schotel met de ananas of geef je kind er een eigen schaaltje ananas bij ‘om te versieren’.

* Tip: de kruidige smaak zit vooral in de saus. Geef je kinderen dus veel rijst, erwtjes en bloemkool, maar niet zoveel saus. Met een flinke lepel (griekse) yoghurt of een scheutje ananassap kun je het nog wat milder maken, mocht het nodig zijn.

 

 

« Recept: salade van Chinese kool
When dreams become true »