Recept: Pita Pulled Chicken (recept van Nicole van allyoucaneat_forkids)  november 5, 2020 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten – Tags: , , , , , , , , ,

Recept: Pita Pulled Chicken (recept van Nicole van allyoucaneat_forkids) 

Wéér een heerlijk pita gerecht. Wij zijn dol op pita broodjes en nu vond ik ze eindelijk eens in de volkoren variant. Veel lekkerder dan de “gewone” witte en natuurlijk wat gezonder. Pulled chicken stond al lang op mijn verlanglijstje om te maken en de kids liet ik alvast voorproeven vanaf de bank, toen de kip klaar was. Nou dat had ik beter niet kunnen doen, want ze bleven vragen naar nog een stukje. En zo wist ik al meteen dat het een broodje een succes was.

Aantal personen: 4
Tijd: 40 min.

Dit heb je nodig:

  • 6 volkoren pitabroodjes
  • 300 gr. kipfilet
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 125 gr. taugé
  • 100 gr. shiitake in kleine stukjes
  • 125 gr. kastanjechampignons in kleine stukjes
  • 1 rode puntpaprika in kleine stukjes
  • 1 groene paprika in kleine stukjes
  • lente-ui

Zo maak je het:

Doe de kipfilet in een pannetje water, breng aan de kook, blokje kippenbouillon erbij en laat 20 min. koken. Als het klaar is trek je kip uitelkaar. Snijd de groenten in kleine stukjes. Verwarm een wok op laag vuur zonder boter en doe hierin de paprikastukjes. Bak totdat het begint te blakeren. Haal de paprika eruit en doe er wat olie in. Bak hierin de pullled chicken en kruid met 1 tl. paprikapoeder, zout en peper. Doe er een scheutje sojasaus bij en een flinke scheut oestersaus. Schep alles goed door elkaar totdat de pulled chicken alle saus heeft opgenomen. Leg het erna op een bord…Wok de taugé kort in de wok…en leg apart op een bord….doe opnieuw wat olie in de wok en bak de shiitake en kastanjechampignons met wat peper en zout een paar minuten, totdat ze beginnen te slinken. Eventueel kan je  de pulled chicken nog even terugdoen in de wok om te verwarmen.

Verwarm ondertussen de pitabroodjes en beleg ze vervolgens met de gebakkken taugé, pulled chicken, gegrilde paprika, gebakken shiitake en gebakken kastanjechampignons.

 

Eet smakelijk!

Tip: Nicole is ook te volgen op haar eigen Insta en FB account @allyoucaneat_forkids

 

« Recept: Pompoenfrietjes  (recept van Nicole van allyoucaneat_forkids) 
Recept: Groente-tomatensoep met paprikamuffins »