Recept: Groente-tomatensoep met paprikamuffins oktober 29, 2020 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten – Tags: , , , , , , , , , ,

Recept: Groente-tomatensoep met paprikamuffins

Ik bestel geregeld mijn boodschappen online. Ik vind dat ideaal. Eerst ga ik op zoek naar minstens 3 recepten die me wel aanspreken, dan gooi ik alle boodschappen in de digitale winkelmand en vervolgens schrijf ik op de kalender op welke dag ik welk recept ga koken.
Zo kwam ik dit recept tegen op de website van de jumbo. Ik vond het een heerlijk soepje, al vond ik hem best muf ruiken. Zoonlief kwam de keuken in en riep ‘gadver wat ben jij aan het koken en zonder überhaupt op mijn antwoord te wachten zei hij ‘dat lust ik niet’.

Manlief en ik vonden het wel goed te pruimen en voor de kids trok ik snel een blik soep open. *zucht*

Aantal personen: 4
Tijd: 50 min (waarvan 20 minuten oventijd)

Dit heb je nodig:

 • 125 g zelfrijzend bakmeel
 • 125 ml halfvolle melk
 • 1 ei
 • 50 ml zonnebloemolie
 • 50 g geraspte belegen kaas
 • 1 paprikamix
 • 1 groentebouillonblokje
 • 400 g gepelde tomaten
 • 600 g brocolli
 • 2 el olijfolie
 • 1 muffinvorm voor 12 muffins
 • 1 staafmixer
 1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Meng het zelfrijzend bakmeel, de melk, het ei en de zonnebloemolie tot een glad beslag. Schep er de geraspte kaas door.
 2. Snijd 2 paprika’s in blokjes van 1 bij 1 cm en schep door het beslag. Breng op smaak met peper. Vet de muffinvorm in. Verdeel het mengsel over de holtes van de muffinvorm en bak in 20 min. gaar in de voorverwarmde oven.
 3. Breng 1 L water in een soeppan aan de kook. Voeg het bouillonblokje en de tomaten toe en zet het vuur laag. Snijd de laatste paprika in stukken van 2 bij 2 cm. Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in stukken van 2 cm. Voeg de paprika en broccoli toe aan de soep en kook in 8-10 min. gaar. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak.
 4. Verdeel de soep over 4 kommen, besprenkel met de olijfolie en serveer er de muffins bij.

Eet smakelijk!

 

« Recept: Pita Pulled Chicken (recept van Nicole van allyoucaneat_forkids) 
Recept: lente-ui soep (door Nicole van allyoucaneat_forkids) »