Recept: Mexicaanse bulgurschotel (recept van Nicole van allyoucaneat_forkids) november 19, 2020 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten – Tags: aanschuiven, bulger, foodies, goodfood, groente, healthyfood, kokenmetgroente, kookinspiratie, kooktip, makkelijkkoken, recept, vega, watetenwevandaag
Recept: Mexicaanse bulgurschotel (recept van Nicole van allyoucaneat_forkids)
Een heerlijk, snel en makkelijk gerecht deze schotel van bulgur en veel groenten.
Tip: voor de vega-variant laat je het vlees gewoon achterwege, door de rijke hoeveelheid aan groente smaakt deze schotel ook zonder vlees erg lekker.
Aantal personen: 2 volwassen en 2 kids
Tijd: 30 min.
Dit heb je nodig:
- 137 gr. Bulgur
- 1 ui, fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijn gehakt
- 410 gr. kidneybonen
- 150 gr. mais
- 400 gr. gepelde tomaten in sap
- 1 oranje paprika in kleine stukjes
- 1 rode puntpaprika in kleine stukjes
- 0,5 gele courgette in kleine stukjes
- 2 bosuien in ringetjes
- 300 gr. rundergehakt
- 2 tl. (zelfgemaakte gehaktkruiden)
Zo maak je het:
Maak de bulgur volgens de bereidingswijze op het pak.
Doe een scheutje olijfolie of boter in de pan en bak het gehakt rul met de gehaktkruiden. Doe er de ui, knoflook, paprika’s en courgette bij en bak een paar minuten mee. Daarna doe je er de gepelde tomaten met sap bij en de kidneybonen en mais. Laat dit een paar minuten pruttelen. Meng dan de gekookte bulgur door de saus en zet het vuur uit. Voeg als laatste de bosui toe en meng alles goed door elkaar.
Eet smakelijk!
Tip: Nicole is ook te volgen op haar eigen Insta en FB account @allyoucaneat_forkids