Recept: kliekjes-groente-soep januari 29, 2018 – Geplaatst in: Recepten – Tags:

Kliekjes-groente-soep

 

Dit is een ideaal recept voor als je de dag van tevoren pastasaus hebt gemaakt of een ander soort recept waarbij je veel verschillende groente gebruikt, maar eigenlijk nooit alles op maakt. Dan blijf je dus achter met wat restjes. In mijn geval had ik een paar stengels bleekselderij, wat ‘te oude’ tomaatjes, stronkje brocolli, over. Te weinig om er nog echt iets mee te kunnen en te zonde om het zomaar weg te gooien.

TIP: heb je niet genoeg restjes in een keer? Vries de groente in, dan heb je altijd iets in huis voor een snelle, gezonde soep.

Ingrediënten
Gebruik alle restgroenten die je in huis hebt. Zo’n beetje alles kan! Probeer het gewoon!
– paar stengels bleekselderij en ook de blaadjes die er aan zitten, deze zijn zeer smaakvol in de soep.
– tomaatjes
– broccoli
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– bouillonblokjes

Bereiden:

Snijd eerst de ui en de knoflook pijn en fruit het in een grote soeppan.
Snijd de rest van de groente en kook alles samen met het bouillonblokje en de benodigde hoeveelheid water.
Laat de soep een tijdje koken, zodat alle groente goed gaar zijn en zacht.

Haal de soep van het vuur en pureer het met de staafmixer.

Beetje peper er bij en smakelijk!

« Blog: Time to shine
Recept: gezonde snacktip deel 3 gebakken appeltjes (kidsproof) »