Recept: Bananenbrood (healthy snack) maart 11, 2021 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten – Tags: , , , , , , , , ,

Bananenbrood

In de categorie gezonde baksels probeerde ik dit keer een nieuw recept uit voor bananenbrood. Een heerlijke verantwoorde snack. Ik vries ze altijd per 2 plakjes in. Haal het ‘s ochtends uit de vriezer en dan is het zo ontdooid.
Voor wat betreft de ovenstand, ik zelf heb een Bosch combistoom oven. Ik merk dat als ik de voorgeschreven temperatuur hanteer, het vaak te hard gaat. Houd hier dus rekening mee.

Aantal personen: 4
Tijd: 60 minuten (waarvan 55 minuten in de oven)

Dit heb je nodig:

  • 3 rijpe bananen
  • 150 g volkoren speltmeel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 2 el honing
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout
  • 1 handje gemengde noten (mijn voorkeur gaat uit naar enkel pecannoten)

En zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
TIP: Om een bakvorm te bekleden met bakpapier, maak je van het bakpapier eerst een prop en haalt het dan weer uit elkaar. Dit gekreukelde vel laat zich namelijk veel makkelijker in een bakvorm leggen.

2. De rest is easy peasy. Je doet namelijk alle ingrediënten in een keer in de keukenmachine met uitzondering van de noten. Meng alles in een halve minuut tot een glad beslag. Ondertussen hak je de noten in stukjes en meng je deze door het beslag.

3. Giet het mengsel in de vorm en bak het bananenbrood in ongeveer 45-55 minuten gaar.

TIP: Je kunt er on-top, net zoals ik heb gedaan nog een paar nootjes opleggen. Dan ziet het er nog lekkerder uit!

Snack smakelijk!

 

bananenbrood

« Recept: Taco lasagne met wraps (door Nicole van allyoucaneat_forkids) 
Snelle tomaten-paprikasoep (door Nicole van @allyoucaneat_forkids)   »