Recept: Aardappel-groenteschotel (door Nicole van @allyoucaneat_forkids) februari 18, 2021 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten – Tags: foodies, goodfood, groente, healthyfood, keukeninspiratie, kidsproof, koken, kookinspiratie, ovenschotel, recept, watetenwevandaag
Recept: Aardappel-groenteschotel (door Nicole van @allyoucaneat_forkids)
Dit gerecht heeft wel iets meer tijd nodig, maar dan heb je ook wat.
Tip: Vegetariër? Laat de kipfiletreepjes dan achterwege.
Aantal personen: 4
Tijd: 60 minuten
Dit heb je nodig:
- 400 gr. aardappelen in plakjes geschaafd
- 200 gr. wortel, in kleine stukjes
- 1 rode paprika, in kleine stukjes
- 1 oranje paprika, in kleine stukjes
- 0,5 courgette, in kleine stukjes
- 3 stengels bleekselderij, in boogjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, in kleine stukjes
- 150 gr. kipfiletreepjes
- 350 gr. tomatenfrito
- 1 kippenbouillonblokje
- 100 ml. water
- 2 tl. tijm
- 2 tl. oregano
- zout en peper
- 2 tl. peterselie
- geraspte kaas
Zo maak je het:
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en doe er de ui en knoflook in. Bak dit even aan en doe dan de rest van de groente erin met de kruiden. Bak dit 5 min. Voeg de tomatenfrito, water en bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 10 min. pruttelen. Verwarm ondertussen de heteluchtoven op 200 graden (oven 220 graden). Doe dan de kipfiletreepjes erbij en laat nog eens 5 min. pruttelen.
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Verdeel hier de helft van de saus overheen. Daarna leg je de rest van de aardappelschijfjes erop en als laatste de rest van de saus. Strooi als laatste de geraspte kaas eroverheen. Zet in de oven voor zo’n 30 min. tot de kaas goed gesmolten is.
Eet smakelijk!
Tip: Nicole is ook te volgen op haar eigen account @allyoucaneat_forkids