Recept: Turks brood met kipshoarma en tzatziki (door Nicole van @allyoucaneat_forkids)   februari 11, 2021 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten – Tags: , , , , , , , ,

Recept: Turks brood met kipshoarma en tzatziki (door Nicole van @allyoucaneat_forkids)  

Een heerlijk verfrissend broodje wat zeker bij kinderen in de smaak zal vallen.

 

Aantal personen: 6
Tijd: 30 minuten

 

Dit heb je nodig:

  • 1 turks brood
  • 400 gr. kipfilet in stukjes
  • 1 el. olijfolie
  • 1 el. shoarmakruiden
  • 0,5 krop ijsbergsla
  • 0,5 komkommer
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 5 el. turkse yoghurt
  • 1 tl. extra vierge olijfolie

 

En zo maak je het:

Verwarm de hetelucht (oven) voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van het brood.
Snijd of knip de kipfilet in stukjes en doe er de olijfolie en shoarmakruiden bij. Laat dit even intrekken.

Vervolgens maak je de tzatziki als volgt;

Schil de komkommer en snijd hem door in de lengte. Verwijder de zaadjes van de komkommer met een lepel. Doe de Turkse yoghurt in een kom en rasp de komkommer erboven. Voeg ook de extra vierge olijfolie, knoflook en peper en zout. Meng alles goed door elkaar en zet in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Bak het brood af in de oven. Bak de stukjes kip zo’n 5 min. in de oven in een ovenschaal. Snijd ondertussen de ijsbergsla in stukjes. Laat het brood even afkoelen. Als de kip gaar is snijd je het brood in vieren en doormidden, leg eerst wat ijsbergsla erop, dan de kipshoarma en als laatste de tzatziki. De overgebleven ijsbergsla en tzatziki serveer je ernaast.

Eet smakelijk!

Tip: Nicole heeft ook een eigen insta account @allyoucaneat_forkids

« Recept: Aardappel-groenteschotel (door Nicole van @allyoucaneat_forkids)  
Recept: zoete aardappelsoep (door Nicole van @allyoucaneat_forkids) »