Lasagnette juni 17, 2021 – Geplaatst in: blogs en recepten, Recepten – Tags: , , , , ,

Recept: Lasagnette (recept van @allyoucaneat_forkids)

Een andere variant van lasagne…je scheurt de bladeren in stukjes en roert ze door de pastasaus. Dit recept kan je makkelijk al een dag eerder klaar maken, zodat je het alleen nog maar hoeft op te warmen in de oven.

Aantal personen: 4-6
Tijd: 60 minuten, waarvan 20 minuten voorbereiden en 40 minuten oventijd

Dit heb je nodig:

  • 500 gr. rundergehakt
  • 0,5 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 bospeentjes in blokjes gesneden
  • 200 gr. bleekselderij in plakjes
  • 1 aubergine in kleine blokjes
  • 1 oranje paprika in kleine blokjes
  • 1 courgette in kleine blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 gr.
  • 500 gr. gezeefde tomaten
  • 200 gr. lasagne bladen met ribbels
  • 100 gr. geraspte kaas
  • 228 gr. mozzarella
  • 1 el. Italiaanse kruiden

En zo maak je het:

 

Braad het gehakt aan in boter of olie met peper en zout in een grote braadpan/hapjespan. Voeg na een paar minuten de ui, knoflook,  bospeentjes en bleekselderij toe. Laat dit 5 min. meebakken. Doe ook de Italiaanse kruiden erbij. Voeg de aubergine, paprika en courgette toe en bak totdat de groenten zacht zijn. Verwarm ondertussen de heteluchtoven op 180 graden (oven 200 graden) voor. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee. Voeg de gezeefde tomaten toe en vul het pak met water. Voeg dit toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout. Scheur de lasagne bladen in stukken en voeg toe. Breng de saus aan de kook en laat 1 min. pruttelen. Schenk de lasagnette in een grote ovenschaal en doe er de geraspte kaas overheen. Snij of scheur de mozzarella in stukjes en leg eroverheen.

Zet in de oven voor ca. 40 min.

 

Eet smakelijk!

Tip: Volg Nicole van @allyoucaneat_forkids op haar eigen Instagram en Facebook voor nog meer heerlijke gerechten.

 

 

« Groentepannenkoek
Auberginesoep »