Over een echte oude keuken gesproken augustus 29, 2017 – Geplaatst in: keukens

Waarom een nieuwe keuken, als de huidige er nog prima uitziet?

Laatst bracht ik een bezoek aan Joyce. Eerlijk is eerlijk, ik viel als een blok voor haar huidige keuken. Als vintage liefhebber is dat niet zo moeilijk. De keuken bestaat namelijk nog uit van die gezellige opgemetselde muurtjesmet houten scharnierdeurtjes. 

Maar ik zag ook meteen waar Joyce’s frustratie vandaan kwam. Op het moment dat iets niet meer functioneert naar behoren, loop je daar dagelijks tegen aan.

Zo’n metamorfose is een mooi proces. We willen jou als lezer graag meenemen in het keukenproject van Joyce. Hier doet ze haar verhaal:

4 jaar geleden kochten we deze woning en sindsdien doen we er alles aan om van het huis ons thuis te maken. De keuken is daar een voorbeeld van.

Esthetisch gezien past onze keuken helemaal bij de woning, maar het functioneert op de meest primitieve manier. Een manier dat frustratiesopwekt, tijd kost en de waarde van het huis niet ten goede komt.

Er zijn diverse reparaties al uitgevoerd, maar deze keuken is simpelweg toe aan vernieuwing, want reparaties uitvoeren werkt helaas niet eindeloos.

Wat functioneert er dan niet?

Nou, hierbij onze waslijst van mankementen;

  • Deurknopjes zijn “doorgedraaid” waardoor ze los hangen in het frontje
  • Deurtjes sluiten niet meer fatsoenlijk
  • Koelkast staat op 2 betonblokken. Om de koelkast open te krijgen moet ik 2 deuren in tegenovergestelde richting openmaken.
  • De basis van de keuken bestaat uit gemetselde ( ongestucte) muren waar frontjes tegenaan gezet zijn, dit is niet hygiënisch schoon te houden.
  • Onder de frontjes zit geen plint, waardoor vuil zich eronder verzameld en 1 kleuter en 2 hondjes is dat heel wat!
  • De kastjes zijn kleiner dan standaard, waardoor het onmogelijk is om een vaatwasser te plaatsen in de keuken.
  • Voegranden langs de spoelbakken zijn lek, waardoor je na je dagelijkse afwas ook je besteklade droog moet maken.
  • Het aanrechtblad is gemaakt van tegels die los van het feit dat ze gedateerd zijn, tevens moeilijk zijn te reinigen ( alle voegen)
  • De lades lopen erg stroef
  • Defecten in apparatuur door ouderdom.


Need to say more?

We willen graag efficiënter werken door de juiste indeling en gebruik van apparatuur.
Daarnaast willen we er graag een multifunctionele ruimte van maken waar een (tijdelijke) werkplek gerealiseerd kan worden, waar we kunnen borrelenmet vrienden en natuurlijk plezier hebben in het koken.

Don’t let your dreams be dreams,
Liefs, Wendy

Wil je weten hoe je bepaalde sfeer in je keuken kunt aanbrengen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Natuurlijk ben je altijd welkom om eens langs te komen, maar het liefste werken wij op afspraak. Dan weten we zeker dat we alle tijd voor u hebben. O ja, bij ons zijn kinderen en zelfs uw hond ook van harte welkom!

Tot gauw, bij Keukenmatch / I-Kook in Sittard!

« Hoe en extra klantbezoekje goud waard werd
Hoe een droomkeuken tot stand komt »