Blog: duurzaamheid en plastic paradijs oktober 21, 2019 – Geplaatst in: Overig

BLOG 1: duurzaamheid en plastic paradijs

Joehoe, ik kruip weer uit mijn schulp!

Veel mensen hebben het op Social Media al voorbij zien komen. Het kriebelde al een hele poos, maar ik kreeg het telkens voor elkaar om dat gevoel aan de kant te schuiven. Dus ik trok de stoute schoenen aan en postte op Facebook en Instagram, dat ik weer ging bloggen.

Met mijn blogs neem ik je mee in mijn wereld, een kijkje in mijn keuken zoals je letterlijk ziet op de foto hierboven. Soms chaotisch, soms gestructureerd, maar vooral (h)eerlijk. Waar mijn blogs over gaan? Dat wiebelt alle kanten op. Ik heb niet voor niks de bijnaam Wiebel al sinds 1983…het jaar dat ik uit het ei kwam (detail: ik ben op 2e paasdag geboren). 

Het onderwerp dat me nu bezig houdt en wat ik vanaf de keukentafel met jullie deel, gaat over;

 Duurzaamheid, onze ecologische voetafdruk, de plasticsoep…

Misschien ben je nu al afgehaakt of van plan om dit te gaan doenToch hoop ik dat je heel even de tijd neemt voor mijn verhaal.

Het grootste probleem is dat we te goed zijn in het afwenden van ons gezicht. We weten allemaal dat we iets moeten doen om onze aarde nog enigszins leefbaar door te kunnen geven aan onze kinderen. Alleen zijn er maar weinig mensen die de verantwoordelijkheid nemen.

En nee, bij het nemen van verantwoordelijkheid hoef je niet per direct als klimaatactivist aan een brug te hangen of je vast te ketenen aan een boom. Bij verantwoordelijkheid nemen hoef je ook niet meteen als veganist door het leven te gaan of alleen maar gebruik te maken van het openbaar vervoer. Verantwoordelijkheid nemen kan al heel eenvoudig. Het is vooral een kwestie van doen. Geloof me! Het zijn de kleine stapjes die al echt een verschil maken. Want als jij het doet, inspireer je misschien ook een ander. Het lijkt me zo ontzettend tof om een challenge op te zetten, waarbij we samen de wereld een klein beetje beter kunnen maken.

Onze afvalberg groeit en groeit en op deze manier vergiftigen wij ons zelf.
Ik weet het, een zwaar onderwerp…maar ik zal het vanaf nu proberen om het luchtiger te maken maken. Na het lezen van het boek ‘Zero Waste Project’ geschreven door de zusjes Jessie en Nicky Kroon, die hun leefstijl zo omgooide dat ze vrijwel plasticvrij door het leven gaan, raakte ik geïnspireerd om ook eens goed naar mezelf te kijken.
Wat doe ik er eigenlijk aan om die berg afval in ieder geval niet nog groter te maken dan dat die al is? Als ik zo om mij heen kijk, dan denk ik dat er al heel veel winst te behalen is door kleine aanpassingen.

Een mailtje van mijn collega ‘ Wendy, de melkcups zijn op’ was de perfecte aanleiding om gehoor te geven aan dat gekriebel om weer te bloggen. Die stomme melkcups! Hoe vervuilend zijn die ‘bitches’ wel niet? Ik ben meteen aan de slag gegaan en vond bij Dille en Kamille super toffe mini melkkannetjes. Vanaf nu geen melkcups meer, maar grote pakken koffiemelk…nog steeds afval, maar wel een stuk minder!

En zie hier ons nieuwe koffieplankje…tadaaa!

 

 

 

Over duurzaamheid gesproken, dat ontzettend toffe, gezellige koffiekopje heb ik gewoon bij de kringloopwinkel gescoord!

Ik kan nog heel veel schrijven over dit onderwerp, maar dan haken jullie echt af. Dat doe ik wel weer in mijn volgende blog. Ga jij met mij de challenge aan? Ik zou het ontzettend leuk vinden als je me laat weten welke verbeter actie jij vanaf nu gaat uitvoeren. Delen = lief!

Don’t let your dreams be dreams,
Liefs, Wendy

Wij zijn ook te volgen op Instagram, Facebook & Pinterest!
Tot gauw, bij Keukenmatch / I-Kook in Sittard!

Keukenmatch is ook wel bekend als I-kook Sittard. Wendy runt samen met haar man Roger een gave keukenzaak waar zij verantwoordelijk is voor de Vintage Design, Social Media en de Administratie. Ze is moeder van drie kinderen (Flo 7 jaar , Djek 4 jaar en Tone 1 jaar)  Middels haar blog neemt ze je mee in hun leven. 

 

Copyright © 2019 Keukenmatch, All rights reserved.
Je ontvangt deze mail omdat je Keukenmatch /  Ikook Sittard volgt. Heb je hier geen behoefte aan? Je kunt je onderaan de mailing uitschrijven.Our mailing address is:

Keukenmatch

Rijksweg Zuid
216

Sittard6134 AG

Netherlands

Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

« Blog: Tips voor een duurzamer leven
Keukentip: basilicum »