Recept: Spinazie-Pannenkoek (Door Nicole van allyoucaneat_forkids) augustus 14, 2020 – Geplaatst in: Recepten – Tags: foodies, healthyfood, idsandfood, kindergerecht, koken, kokenmetkinderen, lekkereten, makkelijkrecept, pannenkoek, recept, snelkoken
Recept: Spinazie-Pannenkoek (Door Nicole van allyoucaneat_forkids)
Ingrediënten
Tijd: 30 min.
Voor 6 pannenkoeken heb je nodig:
• 375 gr. tarwebloem
• 3 eieren
• 750 ml. melk
• 450 gr. verse spinazie
• 150 gr. ontbijtspek
• geraspte kaas
Bereiden
Verwarm wat margarine in een wokpan of grote hapjespan en bak de spinazie hier in delen aan totdat het geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Meng ondertussen de bloem met de eieren en de melk. Maal de spinazie fijn met een staafmixer. Doe de spinazie bij het pannenkoekenbeslag en roer goed door.
Verwarm wat margarine in een koekenpan en verdeel hier een soeplepel pannenkoekenbeslag in. Leg hier 3 plakken ontbijtspek op en laat mee bakken. Zodra je de pannenkoek kan bewegen draai je hem om en bak je hem een paar min. op de andere kant. Draai hem weer om en bestrooi met de kaas. Bak dit nog een paar minuten mee. Serveer meteen of houdt warm tussen twee borden op een pan met net niet kokend water.
Eet smakelijk!
Tip: Nicole is ook te volgen op haar eigen Insta en FB account @allyoucaneat_forkids