Recept: snelle rijstschotel september 27, 2017 – Geplaatst in: Recepten
Snelle rijstschotel (eenpansgerecht)
2 volwassenen, 2 kinderen
Voorbereiden; 15 minuten. Bereiding: 20 minuten.
Wat heb je nodig:
- 1 rode paprika, in ringen
- 1 ui, in ringen
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 200 gram ongekookte rijst
- 900 ml. kippenbouillion
- 150-200 gram doperwten (diepvries)
- ½ theelepel koenjit*
- ½ theelepel paprikapoeder
- evt snufje kerrie
- plakjes rauwe ham
* Gebruik je verder nooit koenjit (kurkuma)? Dan is het zonde om het speciaal hiervoor te kopen. Gebruik een pak gele rijst in plaats van witte. Paprikapoeder en koenjit kun je dan weglaten. Gele rijst kun je in de meeste supermarkten kopen.
Aan de slag!
In een hapjespan verhit je wat olie. Laat de ui een minuutje zachtjes fruiten en voeg dan de fijngehakte knoflook en paprika toe. Doe de kruiden en de rijst in de pan en schep alles goed door.
Voeg +/- 700 milliliter van de bouillion toe, zodat alles onder staat. Breng aan de kook en laat 10-12 minuutjes lekker pruttelen. Het vocht gaat grotendeels verdampen. (Als de rijst droog kookt, voeg dan de achtergehouden bouillion toe).
Schep de erwten door de rijst en laat nog 2 minuten staan met de deksel op de pan.
Klaar 🙂
Verdeel de rijstschotel in mooie borden en garneer met krullen van rauwe ham. Maak de ‘volwassen’ borden op smaak met peper, zout en eventueel een druppeltje tabasco.
*PS: garnalen zijn eventueel ook lekker in dit gerecht! Voeg ze toe tegen het einde van de kooktijd van de rijst.